A renunţat la viaţă în timp ce colegii îşi strigau disperarea

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ioan Bozdog avea 58 de ani şi fusese până luna trecută strungar la combinatul Mechel din Câmpia Turzii. A fost disponibilizat alături de alte câteva sute de colegi. A sperat până în ultima clipă că va primi cele trei salarii compensatorii promise. Marţi seara, nu a mai rezistat şi s-a spânzurat.

Vestea că un fost coleg al lor s-a sinucis a căzut ca un trăsnet pentru cei aproape 100 de oameni care au protestat şi ieri în faţa combinatului Mechel. Oamenii îşi strigau disperarea şi cereau să poată munci. Se numără printre cei disponibilizaţi în ultimele luni de patronii ruşi şi care nu şi-au primit salariile compensatorii primite.

După ce au primit vestea că Ioan Bozdog a renunţat să lupte cu greutăţile vieţii, protestatarii care l-au cunoscut au căutat o explicaţie pentru acest gest. Jucan Ioan, un fost coleg de-al clujeanului, crede că Bozdog a ajuns la sinucidere din cauza creditelor: "Majoritatea oamenilor au 2-3 copii.

Legiștii au ridicat cadavrul bărbatului

simeon stalpnicul png

Din ianuarie nu mai avem nici un venit. Trăim de pe o zi pe alta. Am lucrat 10 ani cu el, îl cunosc, era un om liniştit, dar s-a supărat. Miercurea trecută a fost şi el la proteste. Ministrul muncii, dacă ar avea un pic de obraz, ar veni aici să vorbească cu noi". Un alt coleg, Adrian Podaru, a susţinut: „Nu putem trăi aşa, luăm şomaj 4 milioane de lei şi consumul la gaz e de 5 milioane. Era supărat. Cred că avea datorii." Sorin Hegheş este sigur că problemele lui Bozdog sunt clar financiare: "Am auzit că l-au somat de la bancă şi a văzut că n-are din ce plăti şi şi-a pus capăt zilelor. Noi vrem să muncim, că nimeni nu-ţi dă bani aşa".

Colegii bărbatului care s-a sinucis spun că ieri, 6 martie, acesta trebuia să semneze actele de şomaj şi că tot ieri era ziua lui de naştere. În loc de urări de sănătate şi viaţă lungă, foştii colegi ai lui Ioan Bozdog au arborat un drapel de doliu în faţa intrării în combinat.Rudele mortului susţin însă că sinuciderea bărbatului nu are legătură cu datoriile sau faptul că a intrat în şomaj.

Sute de oameni protestează de mai bine de o săptămână pentru că nu au mai luat nici un ban din ianuarie

simeon stalpnicul png

"El nu avea nici un credit, se poate verifica. Legat de locul de muncă de la Mechel, el mai avea câteva luni de şomaj şi intra în pensie, n-avea nevoie de nici o slujbă. Avea planuri să se bucure de viaţă şi să-şi crească nepoţii. El a aşteptat să iasă la pensie. Singurele probleme pe care le-a avut au fost cele de sănătate. Se plângea că-l dor rinichii, a fost şi la tratament", a declarat ginerele lui Ioan Bozdog.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net