Remus Rădoi, zis Codiță, implicat în dosarul Caracal, săltat de Poliție. Ce acuzații i se aduc acum afaceristului

Ultima actualizare:

    Remus Rădoi zis Codiță are una dintre cele mai mari firme de pază din Olt iar polițiștii l-au rugat să-i ajute în Cazul CaracalFoto: gazetanoua.ro
Remus Rădoi zis Codiță are una dintre cele mai mari firme de pază din Olt iar polițiștii l-au rugat să-i ajute în Cazul CaracalFoto: gazetanoua.ro

Controversatul om de afaceri, Remus Rădoi, zis Codiţă, care deține una dintre cele mai mari firme de pază din Olt, a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, într-un dosar de evaziune fiscală. Numele lui Remus Rădoi a fost implicat în dosarul răpirii fetelor din Caracal, după ce s-a descoperit că șefii Poliției localei-au cerut ajutorul deși firma sa a fost implicată în multe conflicte și era cercetată de autorități.

Remus Rădoi este administratorul firmei de pază Safety şi este acuzat că, în perioada 2016-2019,  a dedus nelegal TVA în valoare de peste 250.000 lei şi că a folosit bunurile societăţii în inters personal. Prejudiciul adus firmei se ridică la 450.000 lei. Dosarul este instrumentat de parchetul Curții de Apel Craiova. În aceeași speță cu Rădoi, în vârstă de 43 de ani, cu domiciliul declarat în comuna Redea, din Olt, a mai fost reţinut şi un alt bărbat în vârstă de 34 de ani, din aceeaşi localitate. În acest dosar, în cursul zilei de joi, au fost desfăşurate percheziţii la locaţii din Craiova, Bucureşti şi Caracal, Codiţă fiind găsit în Capitală.

Ce spune Poliția Dolj despre reținerea lui Remus Rădoi

Acuzațiile se referă la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea cu rea credință a creditului unei societăți pentru a favoriza o altă societate.”În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale specializată în activități de pază și protecție, în perioada ianuarie 2016 - august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi asigurat declararea și înregistrarea în evidența contabilă de achiziții nereale, de la mai multe societăți furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei. De asemenea, în perioada 2018 - 2019, cei în cauză ar fi folosit resursele financiare ale societății într-un scop contrar intereselor acesteia, respectiv în scopul de a favoriza o altă societate, administrată de cei doi, producând astfel un prejudiciu de 459.735 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj, primit de gazetanoua.ro.

În această casă s-au întâmplat grozăviile din Cazul Caracal
În această casă s-au întâmplat grozăviile din Cazul Caracal

Remus Rădoi este cercetat și în alt dosar

Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Navale Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au făcut șapte percheziții în județul Olt, într-o altă cauza, din domeniul achizițiilor publice, în care sunt cercetate aceleași persoane. Remus Rădoi se afla sub control judiciar pentru infracţiuni la regimul circulaţiei.

Remus Rădoi este afaceristul la care ar fi apelat pe 25 iulie fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, pentru a-l ajuta în cazul Caracal. Dosarul a fost inițiat în urma dispariției adolescentelor Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, despre care se presupune că au fost ucise de localnicul Gheorghe Dincă. Remus Rădoi era considerat unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din Olt, firma sa de pază fiind cercetată pentru multe fapte penale.

Citiți și

Anchetatorii au găsit oase noi în casa lui Gheorghe Dincă!

Raportul IML în Cazul Caracal. Oasele din curtea lui Dincă sunt de origine animală iar cele din pădure de om

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net