Regii şi prinţii Europei, la căpătâiul ultimului monarh român

4-actu-1-25col-chalres-si-alexander-gettyimages-515953438.jpg

Prinţul Charles are strânse legături cu România. Va veni în România împreună cu Principele Alexander al Serbiei

România va deveni un punct important pe harta lumii. Mai multe feţe încoronate de pe întreg mapamondul vor participa la înmormântarea Regelui Mihai. Printre cei mai importanţi se află Regina Spaniei, verişoara primară a Majestăţii Sale Defuncte.

Funeraliile ultimului rege al României reprezintă un eveniment istoric, la care vor lua parte multe persoane cu sânge albastru. În capul listei se află Regina Sofia a Spaniei, verişoară primară cu Regele Mihai, cea care i-a fost domnişoară de onoare Reginei Ana la nuntă. Mica Sofia a fost una dintre fetiţele cu flori care au deschis calea noului cuplu regal, în 1948. Aceasta a confirmat ieri prezenţa la înmormântare, după cum anunţă TVR.

4-actu-2-1col-queen-sophia-gettyimages-467805056.jpg

Regina Sofia a Spaniei şi-a anunţat prezenţa la funeralii

De asemenea, Prinţul Charles îl va conduce pe ultimul drum pe Majestatea Sa Defunctă la Curtea de Argeş. ”Date fiind legăturile de rudenie ale Casei Regale a României cu toate Casele Regale din spaţiul european, în primul rând cu cele ale Marii Britanii, Greciei şi Danemarcei, prezenţa Prinţului Charles este un lucru aproape subînţeles. Marţi (n.r. astăzi), reprezentanţii Casei Regale vor confirma şi alte prezenţe aristocratice”, a mărturisit Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. 

4-actu-3-1col-in-dreapta-prince-lorenz-gettyimages-73644854.jpg

Principele Lorenz al Belgiei vine să-şi ia rămas bun de la regele nostru

Până acum a fost confirmată prezenţa Principelui Alexander al Serbiei, văr cu Regele Mihai, a Principelui Lorenz al Belgiei, a unui membru al familiei imperiale din Japonia, dar şi feţe oficiale din Bahrain, Luxemburg şi Suedia. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus în ţară mâine, 13 decembrie, şi înmormântarea va avea loc pe 16 decembrie, la Noua Catedrală Episcopală din Curtea de Argeş. Regele Mihai a murit pe 5 decembrie, la reşedinţa sa din Elveţia. Avea 96 de ani!

4-actu-rege.jpg

Trupul neînsufleţit al regelui, depus la Lausanne
Loading...

Citește și