Regele spionilor de pe Internet a fost prins!

Ultima actualizare:
Marcel Lazăr Lehel, alias  „Guccifer”, a fost ridicat  de poliţişti ieri dimineaţă
Marcel Lazăr Lehel, alias „Guccifer”, a fost ridicat de poliţişti ieri dimineaţă

Hackerul „Guccifer”, cel care a pus pe jar CIA, FBI, SRI şi SIE, după ce a spart conturile de e-mail ale unor persoane „cu greutate”, a fost prins, ieri, în comuna Păuliş, judeţul Arad. Anchetatorii au aflat că el e acelaşi hacker condamnat cu suspendare în 2012, atunci când îşi spunea „Micul fum”.

Marcel Lazăr Lehel are 43 de ani, iar vecinii îl descriu ca pe un om liniştit, care nu prea iese din casă. Locuieşte împreună cu soţia şi fetiţa lui într-o casă modestă din satul arădean Sâmbăteni, iar în trecut era taximetrist.

Pasiunea pentru calculatoare l-a transformat însă în infractor. Arădeanul spărgea conturile de e-mail ale unor persoane publice din toată lumea, copia datele şi le făcea publice pe un cont de Facebook, sub pseudonimul „Guccifer".

Marcel l-a „ţintit" chiar pe cel mai puternic om al planetei, preşedintele american Barack Obama. Hacker-ul a aflat mai multe date personale despre Obama, publicând pe internet inclusiv codul numeric personal al acestuia. Recent, a „spart" contul de Yahoo! al directorului SRI, George Maior.

Poliţiştii au stabilit că Marcel este acelaşi hacker care îşi spunea „Micul Fum" şi care a fost condamnat, în 2012, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru 25 de infracţiuni similare. 

Printre „victimele" lui Marcel s-au mai aflat fostul preşedinte al SUA George Bush, actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al preşedintelui Richard Nixon, actriţa Mariel Hemingway. Totodată, pe lista lui s-au numărat şi vedete autohtone ca Bianca Drăguşanu, Adrian Cristea, Andreea Marin, Andreea Esca sau Laura Cosoi.


    Marcel Lazăr Lehel, alias  „Guccifer”, a fost ridicat  de poliţişti ieri dimineaţă
Marcel Lazăr Lehel, alias „Guccifer”, a fost ridicat de poliţişti ieri dimineaţă

Cea mai însemnată „lovitură informatică" a hacker-ului arădean a fost dezvăluirea corespondenţei dintre europarlamentarul PSD, Corina Creţu şi fostul secretar de stat american, Colin Powell. În aceste e-mailuri, Creţu îl numea pe Powell „dragostea vieţii mele", sugerând că scrie despre o poveste de dragoste mai veche. Secretarul de stat a negat aventura, spunând că „a fost o prietenie care a devenit foarte personală".

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net