Regele Simeon al Bulgariei, în lacrimi la căpătâiul Regelui Mihai

Ultima actualizare:

    Regele Simeon al Bulgariei, între Principesa Margareta și Principele Radu Dudafoto: Oana Neacşu
Regele Simeon al Bulgariei, între Principesa Margareta și Principele Radu Dudafoto: Oana Neacşu

Românii, dar și reprezentanții caselor regale europene și-au luat rămas bun joi, 14 decembrie, de la Regele Mihai I al României, al cărui corp neînsuflețit a fost depus în Sala Tronului din Palatul Regal din București. Regele Simeon al Bulgariei nu și-a putut reține lacrimile în timp ce îi transmitea condoleanțele Principesei Margareta.

Mii de persoane și-au așteptat rândul, în tăcere, în fața Palatului Regal, pentru a-și lua rămas bun de la Regele Mihai. O mulțime de flori și lumânări aprinse au însoțit această procesiune a oamenilor care au vrut să-și exprime astfel prețuirea pentru cel pe care l-au privit ca pe un model de deminitate și de modestie.

”L-am cunoscut pe Regele Mihai când aveam 10 ani. El era foarte frumos și blând, și din popor. Stau aici la rând de la ora 11. Cred că mai am o oră și jumătate de așteptat”, a declarat pentru Click! doamna Niculescu.

În Sala Tronului, sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui a fost străjuit de șapte gărzi din Regimentul 30 Gărzi Mihai Viteazul, care s-au schimbat periodic. În dreapta catafalcului, Principesa Margareta și Principele Radu Duda au primit condoleanțele. Printre miile de oameni obișnuiți, în jurul prânzului și-a făcut apariția și Regele Simeon al Bulgariei, care a izbucnit în lacrimi după ce i-a prezentat condoleanțele Principesei Margareta.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net