Regele Mihai I a luat masa cu premierul Victor Ponta şi alţi politicieni. Uite cu ce au fost serviţi

Zi importantă, astăzi, la Palatul Elisabeta din Capitală. Majestatea Sa Regele Mihai I a avut invitaţi de seamă. Este vorba despre premierul Victor Ponta care a venit împreună cu soţia sa, Daciana Sârbu, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, fostul preşedinte Emil Constantinescu, ministrul de interne, Radu Stroe, dar şi şeful Academiei Române.

După primirea invitaţilor, Majestatea Sa le-a transmis un mesaj, pe care l-a citit Principele Radu al României. Apoi, familia regală şi invitaţii s-au aşezat la masă, în sufrageria mare a palatului. În dreapta Regelui, a stat premierul, care l-a avut alături pe Principele Nicolae.

Masa a fost servită în Sufrageria mare a Palatului Elisabeta (Foto: Facebook)

Zoom
Dejunul regal a avut loc în sufrageria mare a palatului

În ceea ce priveşte meniul servit, acesta a fost alcătuit din supă de dovlecei, pui la cuptor cu cartofi şi rozmarin şi tort de ciocolată. Nu a lipsit nici vinul, care a fost de două feluri: alb şi roşu.

Este pentru prima dată în ultimii şase ani când un premier este invitat la Palatul Regal pentru un asemenea eveniment. Ultimul demnitar ajuns la Palatul Elisabeta a fost Călin Popescu Tăriceanu, pe vremea când acesta conducea Guvernul. Regele Mihai a împlinit, în 25 octombrie, 92 de ani.

Mâine, de Sfinţii Mihail şi Gavril, Regele îşi serbează onomastica, ocazie cu care porţile Palatului Elisabeta vor fi deschise pentru toţi cei care doresc să îl felicite.loading...
Loading...