"Regele clopotelor", ridicat pe acoperişul Catedralei

Ultima actualizare:

    Clopotele construite  în Austria sunt cele mai performante  din Europa
Clopotele construite în Austria sunt cele mai performante din Europa

Cele şase clopote ale Catedralei Naţionale au fost ridicate şi aşezate în turla specială de pe acoperişul imensei construcţii. Printre ele, cel mai mare clopot din lume, de 25 de tone. Acum se amenajează structura metalică a turlei clopotniţă, în care va fi pusă această adevărată ”uzină de zgomote”. Clopotele vor putea fi acţionate din altar, prin intermediul unui computer.

Clopotele Catedralei Naţionale au ajuns în România pe 19 mai 2017, fiind produse la cea mai mare fabrică de profil din Europa, Grassmayr din Innsbruck – Austria. Până săptămâna trecută ele au fost depozitate în curtea şantierului imensei biserici. În afară de gigantul de 25 de tone, celelalte au, în ordine descrescătoare, următoarele greutăţi: 3.450 kg, 1.700 kg, 1.000 kg, 750 kg, 450 kg. Ridicarea în turla clopotniţă s-a făcut săptămâna trecută, pe parcursul a trei zile, cu o macara specială, piesele fiind puse deocamdată pe o placă specială de beton. Structura metalică în care vor sta definitiv, practic o colivie, este de abia acum realizată la sol şi va fi ridicată în următoarele săptămâni cu o macara specială de 600 de tone, special adusă din Germania.

”Luna viitoare, reprezentanţii Grassmayr în România vor prelua locul, vor amplasa clopotele pe poziţia definitivă în structura metalică şi le vor acorda”, ne-a declarat, în exclusivitate, reprezentantul Patriarhiei pe şantier, Vasile Crăcăoanu. Clopotele  au o garanţie de 15 ani, respectiv o viaţă apreciată la peste 400 ani. Clopotul mare va putea fi auzit pe o rază de 15 km. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net