Regele Cioabă, trezit de mascați. Percheziții de amploare în opt județe

dorin_cioaba.jpg

regele cioaba perchezitii, evaziune fiscala Dorin Cioaba
Dorin Cioabă

Autoproclamatul rege al romilor, Dorin Cioabă, e vizat de procurori într-o anchetă de proporții într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. Polițiștii au efectuat percheziții domiciliare la Sibiu, la locuința lui Cioabă, dar și la alte zeci de adrese din opt județe și din municipiul București.

UPDATE. Cioabă: „Perchezițiile au vizat o firmă cu care a lucrat soția mea”

Regele Dorin Cioabă a declarat că perchezițiile care au loc în acest dosar au vizat o firmă cu care soția sa, Sighișoara, a lucrat în trecut, informează Mediafax. Sighișoara Cioabă va fi dusă la audieri.

„E vorba de o firmă cu care a lucrat soţia mea la Strehaia, am luat nişte marfă de la ei, îi verifică pe ăia şi au venit la noi. Eu nu am treabă, numai soţia. Soţia este învinuită că a colaborat cu aceşti oameni. Eu acum mă duc în calitatea mea de avocat, jurist să o apăr pe soţia mea. Nu am niciun fel de probleme”, a spus Dorin Cioabă, conform sursei citate.

Poliţiştii din Mehedinţi şi ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române fac 28 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin comiterea de infracţiuni economice, informează Mediafax.

Percheziţiile au loc în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2009 - 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale. Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.

loading...
Loading...