«Regele asfaltului» Nelu Iordache, condamnat definitiv la 11 ani şi 9 luni de închisoare

Ultima actualizare:

    Nelu Iordache a fost condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoarefoto: Inquam Photos
Nelu Iordache a fost condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoarefoto: Inquam Photos

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, la 11 ani şi 9 luni de închisoare, în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson al autostrăzii Nădlac - Arad, în care s-a înregistrat un prejudiciu de 1,2 miliarde de lei în dauna CNADNR, a unei bănci şi a unei firme de construcţii din Spania. Decizia este definitivă.

În prima instanţă, Nelu Iordache fusese condamnat la şase ani şi trei luni de închisoare.

”În temeiul art.38, alin.1 şi alin.2 din noul Cod penal, raportat la art.39, alin.1, litera b din noul Cod penal, contopeşte pedeapsa de 2 ani închisoare, aplicată prin Sentinţa penală nr.523/9.XI.2018 a Tribunalului Giurgiu, din Dosarul nr.942/122/2017, rămasă definitivă prin Decizia penală nr.572/A/25.VI.2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală, din Dosarul nr.942/122/2017 (2472/2019), pedepsele de 6 ani şi 9 luni închisoare, de 6 ani şi 6 luni închisoare, de 4 ani şi 6 luni închisoare şi de 2 ani închisoare, aplicate în această cauză, astfel că aplică pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 6 ani şi 9 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 5 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 9 luni închisoare”, se arată în decizia instanţei.

Instanţa i-a mai interzis lui Nelu Iordache dreptul de a fi ales în funcţii publice, de a ocupa o funcţie publică sau de a fi adminstrator al unei persoane juridice pe o perioadă de cinci ani. 

Curtea de Apel a mai decis să deducă din pedeapsă reţinerea, arestul preventiv şi arestul la domiciliu pe durata 1 decembrie 2012 – 28 august 2014. 

Nelu Iordache trebuie să plătească 5,5 milioane de lei daune materiale

Nelu Iordache este obligat să plătească 5,5 milioane de lei daune materiale către partea civilă S.C. „Elevolution Engenharia” S.A. (fostă S.C. „Monteadriano-Engenharia e Construcao” S.A.). De asemenea, este menţinut sechestrul asigurator asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Nelu Iordache.

În aprilie 2013, Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune.

Iordache a fost acuzat de schimbarea destinaţiei fondurilor europene, în formă continuată (61 de acte materiale).

Potrivit DNA, Iordache a folosit suma de 31.519.960 de lei încasată de la CNADNR SA "pentru achitarea unor datorii restante ale societăţii Romstrade SRL, pentru a susţine societăţile din grupul de firme pe care Nelu Iordache le controla în mod direct sau prin persoane interpuse, precum şi în scop personal, după retragerea unor sume în numerar”.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net