Referendumul iniţiat de Iohannis şi OUG 14/2017, pe agenda Parlamentului

Ultima actualizare:

    Referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis va fi pe agenda Parlamentului de săptămâna viitoare
Referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis va fi pe agenda Parlamentului de săptămâna viitoare

Ordonanţa care abrogă modificarea codurilor penale şi referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis vor fi pe agenda Parlamentului de săptămâna viitoare, în condiţiile în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut un apel pentru adoptarea în cel mai scurt timp a OUG 14/2017.

Preşedinţii celor două Camere ale Legislativului au decis organizarea unei şedinţe a Birourilor Permanente Reunite, luni, începând cu ora 12.00, pentru a convoca plenul reunit care supune votului avizul favorabil dat de comisiile juridice iniţitivei preşedintelui Iohannis de a organiza un referendum privind continuarea luptei anticorupţie.

Comisiile juridice au făcut recomandarea ca întrebarea care va fi pusă în cadrul referendumului să respecte Constituţia, deciziile CCR şi recomandarile Comisiei de la Veneţia, scrie Mediafax.

Un alt subiect care va fi dezbătut în Parlament, "în cel mai scurt timp", potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea, va fi aprobarea OUG 14/2017.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a făcut vineri un apel la membrii Legislativului pentru adoptarea "în cel mai scurt timp" a "legii de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 14/2017, prin care sunt abrogate modificările Codului Penal şi Codului de Procedură Penală".

"În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de preşedinte al PSD, fac un apel către toţi colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptăm legea de aprobare a Ordonanţei 14 privind abrogarea modificărilor Guvernului la cele două coduri. Înţeleg că toate partidele parlamentare îşi doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică", a declarat Dragnea, conform unui comunicat al Camerei .

Dragnea spune că "întrucât e vorba de o ordonanţă de urgenţă, ea trebuie dezbătută în regim de urgenţă", argumentând:"Aşa spune Constituţia României la art. 115, alin. 5. Ceea ce solicit eu este ca această procedură de urgenţă să fie parcursă în cel mai scurt timp permis de regulament, astfel încât Parlamentul să voteze pentru abrogarea Ordonanţei 13 şi să trimită rapid legea spre promulgare".

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net