Record istoric. 1 milion de români au vrut să-și schimbe serviciul în ianuarie

Ultima actualizare:

    Anul 2020 a început cu un record istoric pe piaţa muncii: peste 1 milion de aplicări la job-uri au fost înregistrate doar în luna ianuarieFOTO: adevarul.ro
Anul 2020 a început cu un record istoric pe piaţa muncii: peste 1 milion de aplicări la job-uri au fost înregistrate doar în luna ianuarieFOTO: adevarul.ro

Anul 2020 a început cu un record istoric pe piaţa muncii: peste 1 milion de aplicări la job-uri au fost înregistrate doar în luna ianuarie. Românii au început anul în forţă, cu dorinţa de a-şi schimba locul de muncă.

Peste 1 milion de aplicări la job-urile active pe eJobs.ro au fost înregistrate în luna ianuarie a acestui an, nivelul reprezentând un record istoric pentru piaţa locală de recrutare, scrie adevarul.ro.

Numărul de cereri de schimbare a locului de muncă este cu aproximativ 25% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când candidaţii activi pe eJobs.ro au cumulat puţin peste 800.000 de aplicări.

Aproape jumătate din numărul total de aplicări aferente lunii ianuarie a fost făcută pentru joburile din vânzări – domeniu care, an de an, este pe primul loc în topul preferinţelor candidaţilor.

Clasamentul continuă cu locurile de muncă disponibile în call-center-e şi cele din administrativ / logistică/.

Cele mai căutate locuri de muncă

La IT, s-au strâns 45.000 de aplicări doar în luna ianuarie. Foarte căutate au fost, la începutul anului, şi job-urile care se adresează celor cu experienţă în zona de financiar / contabilitate, marketing sau bănci.

”Anul 2020 a început exploziv şi a depăşit toate aşteptările noastre atât în ceea ce-i priveşte pe candidaţi, cât şi în ceea ce-i priveşte pe clienţi. Astfel, numărul record de aplicări din luna ianuarie a venit în tandem şi cu încasări record. Ne aşteptăm, deci, la un an bun şi ne bucură să vedem că toată lumea a început în forţă, că atât clienţii mici cât şi cei mari şi-au consolidat bugetele şi că au planuri mari pentru 2020. Avem toate premisele să credem că acest an ar putea fi unul dintre cei mai buni pentru cei care vor să se angajeze şi pentru cei care angajează, deopotrivă”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România, citat de adevarul.ro.

Locuri de muncă puțin căutate

Cel mai scăzut nivel de interes a fost manifestat pentru funcţiile publice, care au strâns aproximativ 500 de aplicări.

De 4 ori mai multe aplicări au primit angajatorii din domeniul medicinei veterinare şi puţin peste pragul de 2.500 de aplicări au înregistrat cei din protecţia muncii.

Prelucrarea lemnului, ONG-urile sau serviciile de babysitting / au pair şi curăţenie au fost alte domenii cu un nivel scăzut de atractivitate în ochii candidaţilor

La nivelul anului 2019, au fost înregistrate peste 9,5 milioane de aplicări, atât pentru job-urile din România, cât şi pentru cele din străinătate.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 25.000 de locuri de muncă pentru România cât şi pentru străinătate, scrie adevarul.ro.

Citește și:

Patronii străini vor să angajeze. Uite ce meserii se caută și în ce țări! Rata șomajului este de 4%

În ce domenii lucrează cei mai fericiţi angajaţi din România

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net