Record de refugiați, salvați din largul Mării Negre

refu11-special-foto5-2col-5.jpg

Printre imigranți se află 56 de copii
Foto: Poliția de Frontieră

157 de migranți clandestini, irakieni și iranieni, au ajuns miercuri dimineață, 13 septembrie, în Portul Midia.

Aceștia au fost salvați de polițiștii Gărzii de Coasă în timp ce se aflau în largul Mării Negre, în zona Gura Portiței, îmbarcați într-un pescador turcesc.

Printre refugiați se află 105 bărbați, 56 de copii și 52 de femei. ”Nava cu migranți a fost adusă la remorcă, în Portul Midia, unde am început procedurile de identificare și control medical-epidemiologic.

Remarc faptul că este cel mai mare număr, până în prezent, de migranți care ajung clandestin la bordul unei singure nave, în apele teritoriale românești ale Mării Negre și cărora le acordăm asistență legală”, a declarat comisarul șef Cristian Cicu. Aceștia vor ajunge într-un azil de imigranți.

loading...
Loading...

Citește și

  • Au cheltuit ultimii bănuţi şi au străbătut mii de kilometri, fugind de ororile războiului şi visând să ajungă în Occident! Cinci refugiaţi din Irak şi din Iran se ascundeau sub un pod de pe Bega, dar au fost descoperiţi, duminică noapte, de poliţişti locali care patrulau cu şalupa. La marginea Timişoarei, alţi 42 de migranţi disperaţi se adăpostesc în corturi.

  • elev

    O gafă de proporții a fost observată într-un manual belgian de limbă franceză, redactat pentru copiii refugiați! Cei care au scris manualul au introdus fraze nepotrivite și jignitoare la adresa celor care încearcă să învețe limba oficială.