Recepţie la Ambasada SUA de Ziua Independenţei. Iohannis: „Vor avea mereu în România un aliat strategic”

iohannis-orban.png

Klaus Iohannis și Ludovic Orban, la recepția oferită de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenței
Foto: Captură Video

Premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au participat joi, 2 iulie, la o recepție dată de Ambasada Statelor Unite, cu ocazia Zilei Independenței.

Aceștia au avut fiecare câte un discurs, dintre care amintim că: Orban a afirmat că se bucură că forţele politice care boicotau în trecut astfel de evenimente au încetat cu astfel de acţiuni. Şeful Guvernului a adăugat că este oarecum o premieră a ultimilor ani ca prim-ministrul şi şeful statului să fie alături la asemenea acţiuni diplomatice.

Recepţie la Ambasada SUA de Ziua Independenţei

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a declarat că Statele Unite sunt dedicate să susţină relansarea economică a României şi să consolideze securitatea economică a României. „Vă cer tuturor să credeţi în voi înşivă şi într-o Românie mai bună”, a afirmat diplomatul, conform news.ro.

Prelşedintele Klaus Iohannis a susținut că România şi Statele Unite ale Americii au ştiut să dea măsura solidarităţii în relaţia bilaterală, în contextul pandemiei de COVID-19, dând asigurări ambasadorului SUA Adrioan Zuckerman că Statele Unite vor avea mereu în România „un aliat strategic şi un prieten ferm”.

La evenimentul organizat, joi seara, de către ambasada SUA în România au fost prezenţi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc.

Loading...