Peste câteva zile începe în România recensământul de probă al populației. Cum se va desfășura

institutul-national-de-statistica-1024x768.png

Institutul Național de Statistică
Pentru ca să iasă bine recensământul populației din 2022, Institutul Național de Statistică face unul de probă în acest an, la începutul lui martie
Foto: capital.ro
Citeste tot despre: 

În perioada 10-16 martie, în România are loc recensământul de probă al populației. Potrivit știrileprotv.ro, aproximativ 50.000 de gospodării din întreaga țară vor participa la recensământul de probă, organizat de Institutul Național de Statistică. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.

Aproximativ 50.000 de gospodării din întreaga țară vor participa la recensământul de probă, organizat de Institutul Național de Statistică. Acțiunea va avea loc în două etape anunță stirileprotv.ro

Cum se va desfășura recensământul de probă al populației

În perioada 10-16 martie, oamenii selectați pentru recensământ vor completa singuri un chestionar electronic, iar în a doua jumătate a lunii reprezentanții INS vor face interviuri față în față în cazul familiilor care nu au acces la internet. Recensământul de probă al populației este o etapă de pregătire a recensământului național, amânat pentru anul viitor din cauza crizei sanitare.”Eșantionul este format din localități din toate județele, au fost alese și din motive de cost reședințele de județ și localități apropiate acestor reședințe de județ, iar colegii din institut au generat un eșantion de gospodării la nivelul acestor localități”, a explicat pentru sursa citată Andrei Tudor, președinte INS.

Ce primesc participanții la recensănântul de probă al populației și ce riscă cei care refuză

Pentru completarea formularelor online, autoritățile au creat platforma recensamantromania.ro. Românii selectați vor primi în cutia poștală un pliant cu un cod QR necesar înregistrării. După înregistrarea în platformă, Institutul Național de Statistică va genera chestionare electronice pentru fiecare membru al familiei, care pot fi completate și de o singură persoană. Întrebările din recensământ se vor referi la locuința în care trăiți, dotările pe care le aveți în casă și sfârșesc cu cele legate de studii, venituri, religie şi etnie. Față de chestionarul de la ultimul recensământ din 2011 nu sunt modificări mari. Cei care completează formularele vor fi răsplătiți cu o zi liberă de la serviciu. Însă cei care refuză riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei.

 

Citiți și

Recensământ. Câţi pelicani sunt în România şi unde este cea mai mare colonie

Recensământul populaţiei, doar în prezenţa preşedinţilor de bloc

Loading...
 
 

Citește și

  • În sectorul 4 al Capitalei, recenzorii vor ajunge la uşa bucureştenilor conduşi de preşedinţii asociaţiilor de proprietari.

  • Următorul recensământ al populaţiei şi al locuinţelor de pe întregul teritoriu al României va fi efectuat în perioada 12 - 21 martie 2011, an în care se va realiza numărătoarea populaţiei din toate statele Uniunii Europene, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1