Recensamântul agricol al României a început din 10 mai. Cât ține și ce se întâmplă

recensamant_agricol.jpg

Recensământul Agricol se face o dată la 10 ani
Recensământul agricol are la bază reguli stabilite de UE iar declarațiile se fac pe propria răspundere
Foto: cugetliber.ro
Citeste tot despre: 

A început Recensământul General Agricol al României care se desfășoară în perioada 10 mai-31 iulie. Este un proces realizat o dată la 10 ani prin care vor fi numărate exploataţiile agricole, suprafaţa terenurilor, efectivele de animale.

În urma activităţii de sectorizare a teritoriului, prin care s-au stabilit numărul de sectoare şi secţii de recensământ, au fost recrutaţi şi angajaţi cca. 17.500 de recenzori, 3.700 de recenzori şefi şi 42 de coordonatori care vor desfăşura activitatea de recenzare în toate unităţile administrativ teritoriale.

Cum se va desfășura Recensământului General Agricol

Recensământul trebuia să aibă loc în 2020 dar pandemia a amânat procesul cu un an. Scopul acțiunii este identificarea şi clasificarea tuturor exploataţiilor agricole, indiferent de dimensiuni, şi a animalelor deţinute, precum şi numărul persoanelor implicate în agricultură. Validarea datelor se va realiza până la finalul lunii martie 2022, urmând ca rezultatele detaliate să fie disponibile în luna decembrie 2022. De ce se face recensământul?  El va asigura date statistice comparabile între statele membre UE pentru o serie de variabile cheie din domeniul agriculturii, precum: numărul de exploataţii agricole, suprafaţa totală a terenurilor utilizate pentru agricultură, efectivele de animale pe specii, persoanele care au desfăşurat activităţi agricole, adăposturile pentru animale şi gestionarea dejecţiilor animaliere, dezvoltarea rurală.

Ce spune ministrul Agriculturii, Adrian Oros, despre recensământ

”Datele şi informaţiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafeţelor agricole şi/sau de la deţinătorii de animale conform regulamentelor europene referitoare la agricultură, la nivelul întregii exploataţii agricole pentru toate locaţiile în care se utilizează suprafeţe agricole sau se deţin efective de animale. În anul 2022, când toate datele vor fi prelucrate, vom avea informaţiile şi datele care vor caracteriza structura agriculturii din România”, a explicat ministrul Adrian Oros conform zf.ro.

 

 

 

Citiți și

 

 

Ce ajutoare pregătește în 2021 Ministerul Agriculturii și cât vor primi crescătorii de animale sau legumicultorii

 

Vrei să-ţi faci fermă? Statul îţi dă până la 50.000 de euro. Ministerul Agriculturii îi ajută pe tineri să-şi dezvolte proiectele în domeniu

Loading...
 
 

Citește și

  • Următorul recensământ al populaţiei şi al locuinţelor de pe întregul teritoriu al României va fi efectuat în perioada 12 - 21 martie 2011, an în care se va realiza numărătoarea populaţiei din toate statele Uniunii Europene, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

  • Se apropie Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor. În perioada 20-31 octombrie la uşa ta va veni un recen­­zor care îţi va pune o serie de întrebări. Nu te alarma!Totul durează jumătate de oră, sunt chestionare simple, iar datele sunt confidenţiale. Vergil Voineagu, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, ne spune la ce întrebări va trebui să răspundem.