Reacţiile oamenilor politici după moartea Regelui Mihai! Preşedintele Iohannis, moment de reculegere

iohannis.jpg

iohannis mesaj rege mihai
Klaus Iohannis a ţinut un moment de reculegere
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Decesul Regelui Mihai a provocat un val de tristeţe şi în rândul oamenilor politici, care s-au grăbit să transmită mesaje de condoleanţe. Guvernul cel mai probabil va decreta curând trei zile de doliu naţional şi se va implica în organizarea funeralilor care vor avea loc la Curtea de Argeş. Majestatea sa s-a stins la vârsta de 96 de ani, la reşedinţa din Elveţia. Repatrierea trupului neînsufleţit se va face cu o aeroanavă a Ministerului Apărării Naţionale.

Oamenii politici deplâng dispariţia Regelui Mihai. Majestatea sa a murit marţi, la ora 13.00, la reşedinţa  din Elveţia, dar înmormântarea va avea loc în România, la Curtea de Argeş. Până la momentul în care va fi condus pe ultimul drum, premierul, preşedintele ţării, ministrul Sănătăţii, dar şi primarul Capitalei au transmis mesaje de consoleanţe.  

"Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate și demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României. Îi vom simți mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificație deosebită pentru națiunea noastră. Amintirea Majestății Sale va rămâne mereu vie.Condoleanțe Casei Regale a României, vă suntem alături și vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!", a notat premierul Mihai Tudose pe pagina lui de socializare. 

Preşedintele Klaus Iohannis se află la întâlnirea cu ambasadorii ţărilor UE atunci când a fost informat despre moartea regelui. Şeful statului a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului suveran al României la întâlnirea şefului statului cu ambasadorii statelor membre UE, au precizat surse prezidenţiale. Preşedintele participă la un dejun de lucru găzduit de ambasada Estoniei cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti.

Şi fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a transmis un mesaj pe Facebook: “Democratia și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul își câștigă în fiecare zi dreptul de a avea un ‘mâine’.“ 8 Noiembrie 2015... sunt cuvintele Regelui Mihai la doar câteva zile după #Colectiv și protestele de atunci ale tinerilor. O să încerc să nu le uit. Dacă măcar aceste cuvinte ar rămâne în mintea generației noastre... cred că ar fi lucru mare.”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a scris pe Facebook: A plecat dintre noi, dar spiritul Regelui Mihai va fi în continuare far călăuzitor și reper moral pentru generațiile ce vor urma...Dumnezeu să Vă aibă în pază, Majestate!

 

Loading...
 
 

Citește și

  • oana pellea

    Moartea Regelui Mihai a făcut-o să reacţioneze pe Oana Pellea la scurt timp după anunţul decesului făcut de Casa Regală. Actriţa şi-a modificat fotografiile de profil şi de copertă în imagini de doliu şi publicat pe contul ei de socializare un mesaj emoţionant.

  • regele carol al II-lea

    Regele Mihai I al României a murit astăzi, 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Bolnav de cancer, Majestatea Sa a fost internat de mai multe săptămâni într-o clinică din Elveția, într-o stare de accentuată slăbiciune fizică, după ce suferise o intervenție chirurgicală. Mihai I a avut o relație dificilă cu tatăl său, regele Carol al II-lea. Încă din fragedă pruncie, Mihai a înțeles că în familia sa există o problemă majoră între tatăl și mama sa. Iar cel vinovat de cele ce se petreceau nu putea purta decât un singur nume, Carol al II-lea, tatăl său, un individ aproape complet diferit de fiul său, Mihai, dar și extrem de infidel, nu doar femeilor din viața sa, ci și Coroanei.

  • casa regala, regele Mihai taxe scutire, scutire impozit locuinta Regele Mihai, castelul Savarsin

    „Testamentul” spiritual al Regelui Mihai I a fost rostit de la tribuna Parlamentului, în fața Camerelor reunite, în ziua în care Majestatea Sa a împlinit 90 de ani. A fost un discurs ce va înfrunta cu siguranță nu doar trecerea timpului, ci și nevoia noastră de a ne recupera istoria.

  • Alături de Regele Mihai, la reşedinţa sa din Elveţia se află de mai bine de un an şi jumătate, de când a fost diagnosticat cu leucemie cronică şi cancer de piele, două măicuţe. Acestea fac parte din obştea singurei mănăstiri româneşti de maici din Elveţia. Sunt zi şi noapte la căpătâiul Majestăţii Sale, care, potrivit unor surse, se simte mai bine.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1