Reacția unui medic supărat că încă e întrebat dacă „există Corona”: "Nu sunt povești, e realitatea dură"

Ultima actualizare:
Medicul a postat imaginea unei jucării de pluș care „înțelege și respectă” regulile de protecție
Medicul a postat imaginea unei jucării de pluș care „înțelege și respectă” regulile de protecție

De la începutul pandemiei, dr. Amin Zahra, medic la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, a ținut un adevărat jurnal pe Facebook în care a relatat cazuri grave și emoționante de pacienți bolnavi de coronavirus. De 7 luni se luptă cu acest virus, de 7 luni încearcă să-i avertizeze pe cei din jur, să-i sfătuiască, să-i învețe cum să se protejeze. Nu înțelege cum unii încă nu cred în existența virusului.

Are o pacientă de 18 ani în stare gravă la Terapie Intensivă

Epuizat de gărzi, demoralizat de situația gravă în care ajung unii pacienți, medicul israelian a avut duminică o oarecare răbufnire pe Facebook, în care și-a exprimat frustrarea vizavi de cei care iau boala în derâdere. „Știti ce mă surprinde? Că după șapte luni de pandemie încă sunt întrebat dacă există CORONA. V-am tot prezentat în această perioadă de pandemie diverse cazuri. Mi-aș fi dorit să fiu scriitor și tot ce-am postat să fie doar povești. Dacă vă spun că am o pacientă în vârstă de 18 ani cu Covid-19, internată pe terapie intensivă, că este într-o stare foarte gravă și că nu are nici o patologie asociată, o veți considera tot poveste? Mi-am dorit să fiu optimist până în ultima clipă și am sperat că poate lumea va înțelege gravitatea situației. Că cifrele pe care le vedeți sunt reale, nu sunt cifre inventate de un personal medical epuizat. Și sunt cât se poate de reali și pacienții care stau cu zilele ca să prindă un loc pe terapie intensiva (asta dacă îl mai prind). Nu sunt povești, este realitatea dură de care eu mă lovesc, o realitate în care trebuie să refuz internarea pacientului din lipsă de locuri. Și de ce?! Pentru că sunt încă mulți care nu cred în existența acestui virus”, a scris dr. Amin Zahra.

Dr. Amin Zahra: „Chiar și această maimuțică ar fi înțeles până acum niște reguli!”

V-ar fi confirmat existența coronavirusului și unul dintre pacienții medicului, un jandarm în vârstă de 45 de ani. La mijlocul lui septembrie, după ce mai multe zile a fost intubat, a reușit cu greu să vorbească. „Primul lucru pe care mi l-a spus a fost: dacă reușesc să plec de aici, vreau să zic la toată lumea că boala există, că este gravă și că nu este o simplă gripă așa cum am crezut și eu. Că am să fac tot posibilul ca lumea să conștientizeze, să nu fie ignoranți și nepăsători ca mine. Din păcate, nu a mai apucat să-și respecte promisiunea”, relatează cu amărăciune medicul.

Dr. Amin Zahra
Dr. Amin Zahra

„Știți ce e trist...Că până și această maimuță ar fi înțeles după șapte luni, niște reguli. Niște reguli care sunt cât se poate de simple”, adaugă el, postând în dreptul acestor cuvinte fotografia unei jucării de pluș, care poartă conștiincioasă mască de protecție.

Medicul israelian Amin Zahra a lucrat la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara până în iulie 2020, când s-a transferat la Ploiești. Aflase că secția ATI dedicată pacienților Covid se confruntă cu deficit de personal, astfel că s-a oferit voluntar, pentru o perioadă de două săptămâni. „Apoi a tot fost lipsă de personal și am rămas”, a povestit el pentru ziare.com.


    Dr. Amin Zahra
Dr. Amin Zahra

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net