Reacția unui jandarm în rezervă: « Îi invit pe şefii Jandarmeriei la demisie»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Declarație surprinzătoare a unui jandarm aflat în rezervă, în urma violențelor comise de către colegii săi de la Jandarmerie! Dragoș Marcu, sublocotenent în rezervă, a comentat cu ochi critici acțiunile în forță demarate de către jandarmii prezenți în Piața Victoriei în seara de vineri, 10 august. Marcu a susținut că intervenția Jandarmeriei din cadrul protestelor ar trebui să fie pedepsită și că nu dorește să mai facă parte din această structură.

Sublocotenentul în rezervă Dragoș Marcu este revoltat de modul în care au intervenit colegii săi  în timpul protestelor de vineri, din Piaţa Victoriei. Bărbatul, care este stabilit în Franţa, a decis să renunțe la gradul pe care îl posedă și s-a retras din Jandarmerie, în semn de protest, în urma acțiunilor violente de la miting, imaginile de la protest propagându-se rapid în spațiul media. Acesta susține că nu poate fi părtaş la acţiunile ce au avut loc vineri seară și le cere șefilor Jandarmeriei să-și dea demisia, așa cum a mărturisit într-o intervenție telefonică pentru postul Digi 24

„E o situaţie fără precedent, aşa încât după o reflecţie atentă, m-am gândit că e o atitudine normală şi un semnal de alarmă că se trece o linie roşie. Nu mai doresc să fiu ofiţer în structura asta, nici măcar în rezervă. Nu mai am solidaritate cu niciun chip cu acei ofiţeri activi care coordonează în felul acesta, brutal, reprimarea unei manifestări paşnice, până la un anumit moment. Ei şi-au făcut treaba, numai că şi-au făcut-o excesiv şi pentru asta trebuie să răspundă, în frunte cu şeful Jandarmeriei şi ofiţerii superiori. Eu îi invit pe şefii Jandarmeriei la demisie şi nu pot să pun în joc decât jetonul pe care-l am, gradul meu de sublocotenent în rezervă. Putem să intuim puţin implicarea factorului politic şi obedienţa aceasta jegoasă a conducătorilor Jandarmeriei şi din Ministerul de Interne, e o situaţie fără precedent”, a fost declarația jandarmului. 

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net