Reacția Primăriei Capitalei după ce o angajată a fost diagnosticată cu Covid-19

Ultima actualizare:

    Primarul general Gabriela Firea a dispus luarea câtorva măsuri extraordinarefoto: arhiva Click!
Primarul general Gabriela Firea a dispus luarea câtorva măsuri extraordinarefoto: arhiva Click!

Unul dintre cazurile de infecție cu noul coronavirus confirmate marți în Capitală are legătură cu Primăria Bucureștiului. Este vorba despre o femeie de 30 de ani, însărcinată, angajată la Primăria Capitalei și nora pacientului internat la Spitalul de Urgență MAI. Drept urmare, primarul general Gabriela Firea a dispus câteva măsuri excepționale.

În urma diagnosticării cu Covid-19 a unei angajate a Primăriei Capitalei, primarul general Gabriela Firea a decis să suspende activitatea direcției de Relații cu Publicul, pentru a proteja populația.

De asemenea, activitatea direcțiilor din primărie se va desfășura cu jumătate din personal, începând de miercuri, prin alternare, o săptămână cu o săptămână.

În ceea ce privește cazul de infectare confirmat, ”toți colegii de birou ai acestei doamne vor fi de urgență testați de DSP, iar zona unde se află respectiva direcție a fost dezinfectată cu un aparat cu nebulizare, cu un dezinfectant de nivel foarte înalt”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Iată comunicatul transmis de Primăria Capitalei

”Măsuri COVID-19 la Primăria Capitalei

Primarul General, Gabriela Firea, anunță că activitatea direcției de Relații cu Publicul a Primăriei Capitalei se suspendă timp de o săptămână. Cetățenii se pot adresa instituției în scris, prin e-mail sau telefon

Primarul General solicită Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență luarea unor măsuri suplimentare pentru diminuarea răspândirii virusului COVID-19

Mâine, 11 martie, va fi convocată o ședință de consiliu de îndată, pentru alocarea a aprox. 1 milion de euro, necesari achiziționării de aparatură medicală, costume de protecție și alte materiale sanitare destinate spitalelor, serviciului de Ambulanță, DSP și IGSU.

Primarul General, Gabriela Firea: "Cazurile confirmate de coronavirus în Capitală m-au determinat să iau măsuri speciale în ceea ce privește activitatea primăriei și să propun de asemenea un set de măsuri care ar trebui să fie luate cât mai rapid, la nivel național, pentru prevenirea răspândirii acestui virus de tip nou.

Dat fiind faptul că bolnavii de COVID-19 au intrat în contact cu zeci de persoane care, la rândul lor, au avut interacțiune cu alte zeci de persoane, trebuie să acționăm împreună acum, până nu este prea târziu.

Cu toții suntem parte a acestei acțiuni și doar împreună vom reuși să stopăm sau să diminuăm epidemia: Guvern, ministere, primării, consilii locale, mediul privat, cetățeni.

Trebuie să colaborăm cu toții fie că suntem autorități centrale, autorități locale, mediu privat sau cetățeni. Este momentul să dovedim solidaritate, responsabilitate și acțiune. Nu este momentul nici să pasăm vina unul către celălalt și nici să așteptăm să facă alții ceea ce putem și noi să facem.

De mâine, activitatea direcției de Relații cu Publicul a Primăriei Capitalei, audiențele, activitatea comisiilor tehnice se suspendă timp de o săptămână.

Acest lucru nu înseamnă că Primăria Capitalei se închide pentru cetățeni, aceștia se pot adresa instituției, în scris, sau prin e-mail la adresa relatiipublice@pmb.ro, iar pentru orice informație sau sesizare, aceștia au la dispoziție telverde 0800.800.868.

Accesul vizitatorilor va fi limitat adică va fi permis doar în caz de urgență.

De asemenea, activitatea direcțiilor din Primărie se va desfășura cu jumătate din personal, începând de mâine, prin alternare, o săptămână cu o săptămână, în funcție de necesități și în funcție de specificul activității.

Inclusiv la Primăria Capitalei, avem o colegă care a fost astăzi depistată cu COVID-19. În acest moment este internată împreună cu soțul său și fiul său la Spitalul „Victor Babeș”.

Toți colegii de birou ai acestei doamne vor fi de urgență testați de DSP, iar zona unde se află respectiva direcție a fost dezinfectată cu un aparat cu nebulizare, cu un dezinfectant de nivel foarte înalt".

Citește și:

Mărturia unui bucureştean diagnosticat cu coronavirus: «Rezultatul l-am aflat din presă»

Cele două persoane din Timișoara s-au vindecat de coronavirus cu un cocktail de medicamente pentru HIV şi gripă

Primarul General solicită măsuri suplimentare

"Având în vedere că în continuare intră în țară, inclusiv în București, zeci, sute de români din Italia, zona europeană cea mai afectată, dar și din Spania, unde este un număr mare de îmbolnăviri, propun Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență următoarele măsuri:

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net