Reacția lui Gheorghe Flutur după ce presa a scris că este favorizat în spital: ”Fac greva foamei dacă e nevoie”

Ultima actualizare:

    Gheorghe Flutur a fost confirmat pozitiv cu coronavirusfoto: PNL
Gheorghe Flutur a fost confirmat pozitiv cu coronavirusfoto: PNL

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, este internat la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean din Suceava după ce a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Însă presa a scris că este favorizat de cadrele medicale și că, mai mult, a fost testat cu prioritate față de restul oamenilor. Gheorghe Flutur spune că dacă va fi nevoie va face greva foamei, însă nu vrea să fie favorizat de nimeni.

Presa locală din Suceava a dezvăluit, în urmă cu două zile, Gheroghe Flutur  figurează internat la Boli Infecțioase, dar stă singur într-un salon de la Chirurgie. Președintele Consiliului Județean Suceava a fost internat, marți seară, la Spitalul Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus. Flutur se afla în izolare la domiciliu de duminică, după ce a intrat în contact cu persoane testate pozitiv, iar probele i-au fost recoltate acasă și au fost transmise de DSP pentru analiză la Institutul „Matei Balș” din București. Rezultatele au venit în cursul zilei de marți, iar Gheorghe Flutur a fost transferat de acasă la spital cu o ambulanță SMURD. Liderul PNL a declarat, miercuri dimineață, presei centrale că nu prezintă simptome specifice.

Jurnalștii de la suceava.net au scris, citând surse din rândul angajaților unității medicale, că președintele Consiliului Județean a fost internat la Secția Chirurgie din corpul nou al Spitalului Județean. El se află singur într-o rezervă cu baie și duș. În documente, Gheorghe Flutur figurează însă internat la Secția de Boli Infecțioase care funcționează într-o clădire de la Spitalul vechi. În schimb, medicii sunt internați pe un palier cu o singură baie comună, fără duș.

Flutur a reacționat și a spus că el se ocupă de mai mulpte probleme organizatorice chiar de pe patul de spital și că nu vrea să fie favorizat. 

„Eu nu vreau să mănânc altceva decât alţii. Fac greva foamei dacă e nevoie. Ne-au trimis o bucăţică de caşcaval şi o cană de lapte, am trimis o poza presei. Am stat de vorbă zi de zi cu domnul Tătaru şi i-am cerut să ne ajute. Era ceva firesc să mă testeze, pentru că eu am avut multe întâlniri în medii cu multă lume. Eu am cerut teste de patru săptămâni la Suceava. Abia azi-noapte ne-au venit testele şi tot nu ajung”, a declarat Gheorghe Flutur, potrivit adevarul.ro.

Miercuri seară, la Digi24, Gheorghe Flutur a declarat că nu știe de la cine ar fi putut să ia boala, pentru că a avut multe întâlniri în ultima perioadă. „Eu, care am muncit, n-am luat la restaurant acest virus, l-am luat muncind în această perioadă. Am conștiința împăcată, că am muncit”, a adăugat el.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava s-a redeschis, după decontaminare. Spitalul a fost închis, la începutul săptămânii, pentru dezinfecţie totală, după ce au fost înregistrate numeroase cazuri de infecţie cu noul coronavirus, în special în rândul cadrelor medicale.

Citește și: 

Spitalul Județean Suceava, închis. 83 de medici şi asistenţi medicali, infectaţi cu coronavirus

Coronavirus România. Ce tratamente mai pot fi acordate în spitale în cele 14 zile în care internările sunt suspendate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net