Reacţia lui Dacian Cioloş după tentativa de lovitură de stat din Turcia

Ultima actualizare:

    Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Noapte sângeroasă în Turcia! 194 de oameni şi-au pierdut viaţa, dintre care 41 erau poliţişti în urma loviturii de stat. Premierul Dacian Ciololş a dat explicaţi despre situaţia românilor aflaţi în Turcia, după cele întâmplate ieri în Ankara şi Istanbul.

Dacian Cioloş a asistat în ultimele zile la evenimente care l-au luat prin surprindere. Aflat departe de ţară, premierul a condamnat atacul de la Nisa de Ziua Naţională a Franţei şi a aflat prin ce au trecut românii aflaţi în Turcia după lovitura de stat.  

"Singura cale pentru Turcia este întoarcerea la ordinea constituţională şi la statul de drept. În această dimineaţă, la reuniunea informală a şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană prezenţi la Summitul ASEM, am susţinut împreună cu ceilalţi lideri europeni condamnarea tuturor acţiunillor de violenţă şi agresiune asupra instituţiilor statului democractic ales. Turcia este un partener cheie pentru România şi pentru Uniunea Europeană. Ministerul Afacerilor Externe m-a asigurat că celula de criză constituită azi noapte din dispoziţia ministrului este deplin funcţională şi este în legătură cu cetăţenii români care au nevoie de asistenţă. Totodată, ambasada şi consultatele României în Turcia sunt în alertă şi pregătite să-i ajute pe toţi cetăţenii români care au nevoie de sprijin", a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de socializare.

În noaptea de 15 Iulie spre 16 Iulie, un grup din cadrul Armatei Turciei a încercat să dea jos Guvernul de la Ankara. Mai multe focuri de armă au fost auzite în capitala Turciei şi în Istanbul. Pe străzile din Turcia au apărut tancuri, şi multe avioane şi elicoptere militare au survolat zonele conflictuale. În aceeaşi noapte, Parlamentul turc din Ankara a fost bombardat şi, în primele ore, aeroporturile au fost închise, iar accesul la Internet şi la reţelele de socializare a fost restricţionat. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan i-a acuzat pe organizatorii loviturii de stat că vor plăti pentru starea în care au adus Turcia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net