Reacţia Comisiei Europene: ”Urmărim cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii”

Ultima actualizare:

    Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans este îngrijorat de evoluția independenţei sistemului judiciar din România
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans este îngrijorat de evoluția independenţei sistemului judiciar din România

Propunerea ministrului justiției de a o revoca din funcție pe Laura Codruța Kovesi a ajuns imediat și la instituțiile europene. Comisia Europeană a reacţionat, vineri (23 februarie), arătând că urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii şi că independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta efectiv împotriva corupţiei.

”Comisia urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii. Independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta efectiv împotriva corupţiei sunt elemente fundamentale pentru o Românie puternică în cadrul UE, aşa cum au reamintit şi preşedintele CE, şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene în declaraţia lor comună de luna trecută. Comisia va urmări evoluţiile procedurilor declanşate împotriva şefei DNA”, arată Comisia Europeană într-un comunicat pentru Digi24.

Comisia Europeană mai spune că în toate rapoartele precedente din cadrul MCV faptul că DNA şi-a menţinut evoluţia, în ciuda presiunilor intense, a fost văzut ca un semn de rezistenţă. ”Comisia a mai notat, de asemenea, în acest raport că, dacă acolo unde presiunile încep să afecteze lupta anticorupţie, Comisia va trece la reanalizarea concluziilor sale din rapoartele precedente”, se mai precizează în comunicat.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans va face, săptămâna viitoare, o vizită oficială de două zile la Bucureşti.

Frans Timmermans a luat poziţie în mai multe rânduri faţă de modificările la legile justiţiei din România, avertizând, împreună cu preşedintele CE Jean Claude Juncker, asupra riscurilor slăbirii independenţei justiţiei.

”Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene”, arătau Juncker şi Timmermans într-o declaraţie din urmă cu o lună.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net