Reacția Bisericii Ortodoxe Române, după ce s-a cerut canonizarea Regelui Mihai

Ultima actualizare:

    S-a cerut canonizarea Regelui MihaiFoto: arhivă personală
S-a cerut canonizarea Regelui MihaiFoto: arhivă personală

Fostul director al Casei Regale, Dan Bădic, a cerut canonizarea Regelui Mihai, în semn de respect profund pentru actele sale de eroism din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române spun însă că nu va fi posibil deoarece acțiunile sale de binefacere au legătură cu domeniul politic, nu religios.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a explicat la Antena 3 de ce Regele Mihai nu poate fi canonizat, așa cum s-a cerut:

„O asemenea solicitare, o canonizare în Biserica Ortodoxă, poate fi făcută doar în urma respectării unor criterii religioase. Regele Mihai rămâne  un model de tată, nu numai al unei familii, dar și al unui popor, e un model exemplar, dar din sfera politică, nu putem transpune aceste lucruri ăn sfera religioasă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Nu trebuie, însă, să credem că refuzul de a fi canonizat înseamnă aducerea unui afrond la felul exemplar în care și-a sacrificat propriul stil de viață pentru binele cetățenilor români:

„O canonizare presupune un cult, o evlavie populară care se pune în straturi, în timp, în jurul unei personalități religioase. Acest lucru nu contribuie la desconsiderarea Maiestății Sale, dar o canonizare are criterii riguroase și presupune o personalitate mistică și o persoană profund religioasă. nu putem amesteca sfera politicului cu cea religioasă”, a mai adăugat Vasile Bănescu, în cadrul emisiunii.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net