Răzvan Murgeanu a recunoscut mita și a predat-o la DNA

Ultima actualizare:

    Răzvan Murgeanu a fost arestat preventiv la 16 martie (captură:românia tv)
Răzvan Murgeanu a fost arestat preventiv la 16 martie (captură:românia tv)

Fostul consilier de stat Răzvan Murgeanu a recunoscut că a luat 15.000 de euro mită pentru a interveni într-un contract pentru reabilitarea termică a blocurilor din sectorul 5. Acesta a predat procurorilor DNA 3.000 de euro din suma totală, au declarat surse judiciare citate de news.ro.

Răzvan Murgeanu vrea o pedeapsă cât mai mică în dosarul de corupție în care e implicat, motiv pentru care a recunoscut toate faptele de care este acuzat. Cazul său este aproape de finalizare, în scurt timp dosarul putând fi trimis în judecată. Fostul consilier de stat a predat la DNA o parte din suma primită drept mită pentru a interveni într-un contract de reabilitare termică, spun surse din anchetă, citate de news.ro. Procurorul de caz a încheiat un proces-verbal în urma primirii a 3.000 de euro, dintr-un total de 15.000 de euro.

Murgeanu este acuzat că a cerut pentru el 15.000 de euro de la o asociere de firme care avea un contract de reabilitare a 85 de blocuri şi alţi 15.000 de euro pentru a-i da unui director din Primăria Sectorului 5 care să dispună plăţile din cadrul contractului. Murgeanu a stat în arest preventiv din 16 până în 23 martie, când Curtea de Apel Bucureşti a înlocuit măsura preventivă cu controlul judiciar. Tot sub control judiciar este cercetată, în acelaşi dosar, şi practicianul în insolvenţă Gabriela Gângoe-Simion.

Răzvan Murgeanu este urmărit penal pentru trafic de influenţă, dare de mită şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, iar Gabriela Gângoe-Simion, pentru intermedierea ori înlesnirea efectuării unor operaţiuni comerciale sau financiare, de către persoana care are sarcina de a supraveghea, a controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, complicitate la trafic de influenţă, complicitate la dare de mită, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură private şi spălare a banilor.

În acelaşi dosar este cercetat şi Valentin Stănescu, director în cadrul Primăriei Sector 5 Bucureşti la data faptei, acesta fiind acuzat de luare de mită. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net