Razii în mall-uri, terase, piețe și zone turistice din toată țara, pentru verificarea respectării regulilor anti-Covid-19. Ce amenzi au dat polițiștii

razie-politie.jpg

razie polititie
foto: Sever Gheorghe

Peste 8.000 de polițiști, jandarmi, angajaţi din DSP şi de la Protecţia Consumatorului au făcut razii de amploare în toată ţara pentru a vedea cum respectă oamenii regulile în cele mai populare locuri. De la malluri şi terase, la pieţe şi târguri, oamenii legii au tăiat amenzi de peste 400.000 de lei.

În București, peste 100 de poliţişti au ieşit în cluburile din centrul vechi, vineri noapte. Au verificat dacă tinerii poartă măşti de protecţie atunci când intră în local şi dacă respectă distanţa de protecţie. Au primit amenzi firmele unde au fost găsite nereguli, dar și clienții, cuantumul acestora ridicându-se la aproape 180 de mii de lei, într-o singură noapte.

Controale stricte în cluburi și restaurante

Pe litoral, cluburile din stațiunea Mamaia au fost ținta polițiștilor. Unul dintre acestea s-a ales cu bucătăria închisă timp de patru zile din cauza neregulilor descoperite. De asemenea, agenţii au făcut filtre la toate intrările si ieşirile din staţiune. I-au luat în vizor pe cei au cam uitat de regulile de distanţare. În zona teraselor din Mamaia Nord, jandarmii i-au ţinut la distanţă pe turişti unii de alţii, scrie observatornews.ro.

În Galaţi, forţele de ordine au controlat mall-urile, parcurile, zonele de promenadă și faleza Dunării. În cel mai mare mall din oraş, un singur client s-a ales cu amendă, pentru că îşi dăduse masca într-o parte să bea dintr-un cutie.

Nici brașovenii nu au scăpat. Un local a fost amendat și închis după ce oamenii legii au găsit multe persoane înghesuite la un concert în aer liber în această locație. Controale şi nereguli au fost constatate şi în Suceava, unde poliţiştii au verificat dacă distanţarea e respectată la terase sau în autobuze.

La Gorj, raziile s-au desfășurat în centre comerciale, piețe, târguri, piscine și terase, iar în Cluj-Napoca şi Ploieşti poliţiştii au făcut verificări împreună cu angajaţi din DSP şi de la Protecţia Consumatorului.

În urma tutror controalelor, aproape 1.000 de români au fost sancţionaţi pentru că nu au ţinut cont de regulile din starea de alertă. Raziile pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului vor continua şi în următoarele săptămâni. Vizate vor fi mai ales zonele turistice.

 

Citește și:

 

Măsurile anti-Covid, facultative pe litoral. Festival pe Plaja Tuzla cu petrecăreți amendați două zile la rând

 

Nu porți mască de protecție? Uite ce amenzi primești

 

 

Loading...

Citește și

  • politia

    Şeful Poliţiei Municipiului Miercurea Ciuc, comisarul şef Ghenci Nicolae, a fost trecut pe o funcţie inferioară, după ce a participat la o petrecere în timpul stării de urgenţă. Au mai fost sancţionaţi 4 poliţişti, doi pentru că au participat la aceeaşi petrecere, şi alţi doi pentru că nu au aplicat măsurile legale, sesizaţi fiind prin 112 desppe derularea petrecerii.

  • Prin anii 2000, staţiunile din sudul litoralului au pierdut teren în faţa nordului, mai ales dacă vorbim de Mamaia sau Năvodari, zone care au explodat atât din punctul de vedere al dezvoltării imobiliare, cât şi din punctul de vedere al preţurilor pentru petrecerea unei vacanţe pe Litoral. Doar Vama Veche şi-a păstrat turiştii tradiţionali, deşi în ultima vreme aspectul zonei se schimbă din cauza multor construcţii noi.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1