Războiul petrecerilor! Crăciunul, la concurență cu Halloween

kaufland_1.jpg

globuri, decoratiuni, craciun, magazine, halloween
În Kaufland se vând deja decorațiuni pentru Crăciun
Fotografii: Andreea Dancu

Suntem în luna octombrie, însă comerciații s-au grăbit să scoată la vânzare podoabele pentru Crăciun. E miros de sărbătoare în marile magazine. Tot la rafturi, dai cu ochii și de costumații și măști pentru Halloween.

Globuri, beteală, steluțe, brazi artificiali. De toate găsești încă de pe acum în marile centre comerciale. Chiar dacă mai sunt două luni până la Crăciun, nu lipsesc clienții. Unii se opresc și se uită ciudat, alții însă pun și în cărucior câteva ghirlande care le fac cu ochiul.

”Îmi doresc să intru deja în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. De Crăciun mă simt din nou copil”, ne-a mărturisit Octavian, pe care l-am găsit la cumpărături la Kaufland Ploiești.

Iar prețurile nu sunt deloc mari. Un vârf de brad în formă de stea costă 10,99 lei, o cutie cu 25 de globuri între 9.99 lei, o coroniță 25.99 lei, o inimioară împletită 10,99 lei, iar mărgelele de bard sunt 4,99 lei.

foto3_2col-5cm.jpg

globuri, decoratiuni, craciun, magazine
Și la Carrefour se vând deja globuri și coronițe
Și Carrefour a fost transformat într-un tărâm de basm. De cum intri ești întâmpinat de beteală, brazi articifiali și fel de fel de decorațiuni colorate, dar se poartă, în special anul acesta, globurile aurii și argintii.

O cutie cu 24 de gloubulețe ajunge la 11,99 lei, iar o coroniță din crenguțe de brad artificial 49,90 lei.

foto4_2col-5cm.jpg

globuri, decoratiuni, craciun, magazine
Și la Ikea găsești încă de pe acum brazi și globuri
Ikea, magazinul pentru casa ta, s-a grăbit și el să ne arate noutățile pentru anul acesta. Aici găsești brăduți de toate dimensiunile, inclusiv în ghiveci, la 5,90 de lei, iar cel mare ajunge la 145 de lei.

Pe 35 de globuri plătești 44,90 de lei, pe șase metri de beteală dai 8,90 de lei, iar pe o ghirlandă luminoasă cu led 19,90 lei. Dar nu sunt singurele decorațiuni pe care le găsiți zileleacestea în marile magazine.

Tot în zona decorațiunilor, se vând costumații și măști pentru Halloween, bostani naturali ciopliți sau din palstic, sânge de vampir. Toate costă între 10 și 25 de lei.

Halloween se sărbătorește în noaptea de 31 octombrie, atunci când se spune că spiritele rele ies în lume.

foto2_3col-16cm.jpg

halloween, decoratiuni, costume, magazine
Lângă decorațiunile de Crăciun se vând și costumațiile pentru Halloween
Pentru a le îndepărta, tradiția celtică spune că trebuie  să purtăm de costume şi măşti. Astfel că cei care merg la petreceri se deghizează în zâne, prinţese sau prinţi, vampiri, vrăjitoare, mumii sau schelete.

Și noi am împrumutat sărbătoarea la de americani de câțiva ani, motiv numai bun ca să ne distrăm.

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1