Războiul din PNL, bătălia de la Ploiești. Ludovic Orban contraatacă după poza umilitoare de la Cluj

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban și Florin Cîțu, pe vremea când al doilea nu dorea să îi tragă preșul de sub picioare celuilaltFoto: observatornews.ro
Ludovic Orban și Florin Cîțu, pe vremea când al doilea nu dorea să îi tragă preșul de sub picioare celuilaltFoto: observatornews.ro

La 48 de ore de la umilința primită de Ludovic Orban la Cluj, premierul Florin Câțu a evitat să-l întâlnească marți, la alegerile pentru șefia PNL Prahova. Președintele PNL, Ludovic Orban a profitat că au fost alegeri la organizația de unde provine Alexandru Nazare, ministrul de finanțe remaniat de premierul Cîțu și a lansat mai multe atacuri la adresa contracandidatului său la șefia partidului.

”Nu filiala PNL a pierdut poziţia de ministru al Finanţelor, Partidul Naţional Liberal, în ansamblul său şi chiar şi România a pierdut un ministru al Finanţelor care şi-a făcut datoria şi care a girat funcţia de ministru al Finanţelor cu competenţă, cu profesionalism şi cu rezultate evidente şi vreau să ştiţi că decizia de revocare a domnului ministru s-a luat împotriva voinţei mele şi fără nicio consultare a Partidului Naţional Liberal. Şi aici vă spun limpede: nu Guvernul dă ordine la partid, ci forurile statutare ale Partidului Naţional Liberal sunt cele care decis politica Guvernului şi aşa trebuie să fie”, a atacat Ludovic Orban în discursul ţinut la Ploieşti conform news.ro

Ludovic Orban despre cum a fost omisă Prahova din PNRR

”Nu este adevărat că în PNRR o să fie bani la dispoziţia primarilor din Prahova pentru înfiinţarea de distribuţii de gaz pentru că în PNRR-ul trimis la Bruxelles de Guvern nu se alocă bani pentru gaz decât pentru o regiune, considerată tampon, care este regiunea Oltenia Or, Prahova nu este în Oltenia aşa că, trebuie să ştiţi lucrul ăsta: că aşa s-a hotărât la nivel guvernamental, fără o consultare a coaliţiei”, le-a spus Orban liberalilor din judeţul Prahova potrivit sursei citate.

Cum s-au desfășurat alegerile PNL Prahova

Alegerile de la Prahova nu au avut istoric. Cu 420 de voturi din cele 422 exprimate, singurul candidat, Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova a fost reales lider al PNL Prahova. Prim-vicepreședinți vor fi Roberta Anastase și George Ionescu. De bucurie, potrivit antena3.ro, vicele Anastase a rupt scaunul pe care stătea la congres fiind ridicată chiar de colegul Ionescu. Sub pretextul că are ședință cu inundațiile, dar practic pentru a nu da explicații organizației Florin Cîțu a lipsit de la ședință, lucru speculat de președintele PNL, Ludovic Orban care a încercat să-și ia revanșa după poza umilitoare de la Cluj, când a arătat ca un om părăsit de partid.

Președintele PNL sector 4, dezvăluiri despre poza care îl umilește pe Orban

Președintele PNL sector 4, Pavel Popescu a recunoscut într-o postare pe o rețea de socializare că este unul dintre artizanii loviturii aplicate lui Orban la ședința de alegeri de la PNL Cluj, când echipa Cîțu a pus la cale un scenariu pentru a umili președintele partidului.


    Ludovic Orban a fost lăsat singur pe tot rândul de scaune la Cluj, fiind ironizat de primarul Emil BocFoto: monitoruldecluj.ro
Ludovic Orban a fost lăsat singur pe tot rândul de scaune la Cluj, fiind ironizat de primarul Emil BocFoto: monitoruldecluj.ro

Deputatul este considerat unul dintre cei mai duri simpatizanți ai lui Florin Cîțu după modul în care a procedat față de președintele PNL la conferința de alegeri la sectorul 4. Alături de el, din nucleul dur mai fac parte deputatul Florin Roman, senatorul Alina Gorghiu și cei doi șefi ai campaniei, Rareș Bogdan și Emil Boc. La conferința de alegeri a PNL sector 4, Ludovic Orban a fost îmbrâncit pe scenă de bodyguarzi.

"Sunt lucruri din interiorul unui partid care se pot spune și lucruri care nu se pot spune. Ce vă pot spune?

1. Da, sunt cel care a făcut celebra poză de ieri, de pe scena din Cluj.

2. Nu a existat vreo regie sau vreun plan malefic al echipei noastre de atragere a președintelui partidului în vreun soi de cursă.

3. Am făcut o poză sălii care aplauda echipa din picioare într-o atmosferă specifică unui congres de partid. Nu am fost singurul care a făcut poze. Nu înțeleg de ce atâta agitație.

4. Poza surprinde sala și evident că îl surprinde pe președintele Orban în mijlocul rândului, acolo unde stă mereu președintele partidului. Deși a fost invitat public în ultimele săptămâni, președintele nu a urcat ieri pe scenă în marea echipă a PNL.

5. E normal ca în primul rând, în promixitatea președintelui, să stea gazdele, premierul, secretarul partidului, prim-vicii și vicepreședinții. Toți aceștia au urcat pe scenă alături de Florin Cițu pentru că toți fac parte din echipa lui.

6. Nu voi comenta mai mult acest episod pentru că nu e cazul. Indiferent de cât de mult vor influența alegerile interne ale PNL viața românilor nu cred că ei sunt interesați de astfel de discuții penibile din interiorul PNL. Ei sunt interesați de ce face guvernul pentru ei. Și suntem aici să vă spunem, în fiecare zi.

7. Nu eu am dat poza presei”, este o parte din postarea președintelui PNL sector 4 de pe o rețea de socializare

Potrivit ziare.com, în urmă cu jumătate de an, Pavel Popescu posta pe Facebook un elogiu la adresa lui Orban. ‘Toți cei care mă cunoașteți, știți că atunci când este necesar spun mereu ce gândesc: mai rar am întâlnit un politician mai abil, mai onest, mai calculat, mai perseverent, mai răbdător, mai empatic, mai înțelept, mai umil și mai iertător ca Ludovic Orban”, a scris Pavel Popescu în data de 7 decembrie, cu o zi după alegerile parlamentare.

Citiți și

Cine este Florin Cîțu, premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis

Scandal la PNL! Ludovic Orban, îmbrâncit de bodyguarzi

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net