Război pe scena politică. Românii sunt chemaţi în stradă

Ultima actualizare:

    Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Liviu Dragnea, proaspăt con­damnat în primă instanţă la închisoare cu executare, a declanşat un adevărat război pe scena politică şi în societate, după ce vineri seara a anunţat că „merge până la capăt”, cerându-şi scuze puşcăriaşilor pentru că „stau în închisori pe un articol neconstituţional” (n.r. abuzul în serviciu).

Declaraţia a inflamat românii din toate colţurile ţării. Medici, artişti, activişti, dar şi oameni simpli i-au sugerat să-şi ceară scuze nu infactorilor, ci copiilor care se culcă flămânzi, bătrânilor abandonaţi, pacienţilor din spitale care stau în condiţii mizere, celor care pleacă peste hotare în căutarea unui trai mai bun. Mai mult decât atât, mii de oameni din marile oraşe au ieşit din nou în stradă.

USR a anunţat că organizează protestul ”Ia-ţi liber pentru România”, chemând astfel toţi cetăţenii la un protest paşnic miercuri, 27 iunie, în Parcul Izvor din faţa Parlamentului, începând cu ora 12.00. “Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie!”, spun reprezentanţii USR.

Pe de altă parte, PSD iese la atac cu un nou protest. Vicepreşedintele PSD Paul Stănescu a declarat sâmbătă că un nou miting e posibil în perioada următoare. El le-a spus tinerilor social-democraţi din Olt că trebuie să fie pregătiţi ”cu arma la picior”: ”E posibil din nou să mergem la Bucureşti şi v-aş ruga să mergem cât mai mulţi, să spunem că nu contează doar câteva mii de oameni care se strâng în faţa Guvernului, acolo, care, de fapt, nu reprezintă interesele naţiunii acesteia. Să fiţi pregătiţi, sunteţi tineri, cu arma la picior, când preşedintele  va fluiera, cu toţii să fiţi la Bucureşti”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net