«Război» la tribunal pentru pisica Esmee

Ultima actualizare:

Proces inedit la Timişoara, pornit de la o pisică. Andreea Radu i-a dat în judecată pe medicii care au tratat-o pe Esmee, acuzându-i că au greşit tratamentul. În replică, aceştia i-au deschis proces şi cer daune morale de 15.000 de lei.

Judecătoria Timişoara a emis o primă sentinţă într-un dosar în care stăpâna unei pisici i-a dat în judecată pe doi medici veterinari din Timişoara, acuzându-i de malpraxis. Stăpâna animalului le-a cerut judecătorilor să îi oblige pe medici să îi plătească daune morale în valoare de 1 leu. Judecătorii au respins cererea proprietarei pisicii, dar sentinţa nu este definitivă, procesul continuând la Tribunalul Timiş, scrie adevarul.ro.

Andreea Radu are pisica de aproximativ patru ani. În luna martie a acestui an, când  a  observat că pisica urinează sânge, soţul femeii a dus-o de urgenţă pe Esmee la clinica Duovet, unde mai fuseseră la tratament pentru calculi renali cu o altă pisică de-a lor. Diagnosticul pus a fost de calculi renali, pisica urmând o săptămână de tratament medicamentos, fără nici un rezultat. Pentru că starea de sănătate a pisicii nu s-a îmbunătăţit, animalul a fost supus unei intervenţii chirurgicale. 

Nemulţumită de rezultatul operaţiei, stăpâna pisicii a dus animalul la o altă clinică veterinară la care pisica a fost supusă unui examen RMN al cărui rezultat a arătat că are tumoră în măduva spinării. „Soarta lui Esmee a fost pecetluită de aceşti medici care, pe lângă faptul că au diagnosticat-o greşit şi i-au indus în eroare pe reclamantă şi soţul său cu privire la afecţiunea ei, au ţinut-o timp de o săptămână pe un tratament inadecvat şi ineficient, apoi au mai ţinut-o opt zile internată în clinică şi încă opt zile cu cateter montat în vezica urinară, zile care ar fi fost cruciale pentru recuperarea ei, dar pe care le-a pierdut pentru totdeauna”, a arătat reclamanta în cererea de chemare în judecată. 

Andreea Radu i-a acuzat pe medici că au tratat-o greșit pe pisica Esmee
Andreea Radu i-a acuzat pe medici că au tratat-o greșit pe pisica Esmee

În primă instanţă, procesul deschis de stăpâna pisicii s-a judecat la Judecătoria Timişoara. Magistraţii de aici au decis că medicii nu se fac vinovaţi. Prin aceeaşi sentinţă, judecătorii au obligat-o pe reclamantă să îi plătească unuia dintre medici cheltuieli de judecată în valoare de 4.500 de lei. Un alt medic a deschis proces prin care îi cere proprietarei pisicii daune morale pentru că i-a adus acuzaţii de malpraxis nefondate. Procesul a fost suspendat până la finalizarea definitivă a procesului de malpraxis deschis de proprietarea pisicii. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net