Război între PSD și Președintele României: «Iohannis Dezbinatorul, complicele agresorilor»

Ultima actualizare:

    PSD, atac dur la adresa Președintelui Iohannis, în urma declarațiilor făcute de acesta, după protestele din Piața VictorieiFoto: Arhivă Click
PSD, atac dur la adresa Președintelui Iohannis, în urma declarațiilor făcute de acesta, după protestele din Piața VictorieiFoto: Arhivă Click

Declarațiile Președintelui Iohannis, venite în urma protestelor din Piața Victoriei, ce au luat o turnură agresivă, au fost dur criticate de reprezentanții PSD, prin intermediul unui comunicat de presă. Partidul Social Democrat îl acuză pe Iohannis de complicitate cu agresorii de la mitingul de vineri seară, 10 august, și îl numește pe șeful statului „Dezbinator”, explicând că președintele unui stat nu ar trebui să pună la îndoială Executivul și, automat, instituțiile statului care aplică legea.

În urma intervenției în forță a jandarmilor, în cadrul protestelor anti-guvernamentale ce au avut loc vineri seară în Piața Victoriei, Președintele Klaus Iohannis a condamnat acțiunile Jandarmeriei Române și a criticat dur actuala formulă de guvernare. Acest lucru i-a înfuriat pe membri PSD, care au susținut, într-un comunicat de presă, că Președintele unei țări ar trebui să adopte o poziție neutră și să nu aibă culoare politică, acuzându-l pe acesta că are „interese obscure” pentru a da jos de la guvernare un partid ales de popor, prin întreținerea unui „climat de profundă ostilitate la adresa puterii democratice”. Lui Iohannis i s-a reproșat, de asemenea, faptul că ar fi încurajat manifestațiile violente ce au avut loc în timpul mitingului. 

„România culege roadele politicii de ură, dezbinare şi propagandă mincinoasă promovate de preşedintele Klaus Werner Iohannis şi de adepţii săi. Acum, în anul Centenarului Unirii, ţara este mai dezbinată decât oricând, intoleranţa este la cote maxime, iar violenţele de limbaj, de atitudine şi comportament ajung la forme violente, în stradă, împotriva instituţiilor statului român. Legea este siluită şi răstălmăcită după bunul plac al provocatorilor şi contestatarilor de profesie”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

Dezinformarea, manipularea, minciuna publică sunt practici cotidiene menite să întreţină un climat de profundă ostilitate la adresa puterii democratic alese şi a guvernului său legitim. Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, este principalul responsabil pentru actuala stare a societăţii româneşti. Acum, după ultimele sale manifestări de incitare la anarhie socială şi de timorare a autorităţii publice, este cu atât mai evident că Iohannis n-a vrut, n-a ştiut ori n-a putut să fie preşedintele tututor românilor, moderatorul instituţional, arbitrul neutru consacrat de Constituţie. Dimpotrivă. În loc să fie alesul care (ne) uneşte, Iohannis a ales să devină Dezbinatorul.

Iohannis şi-a permis ca preşedinte să încurajeze protestele de stradă anarhice, anti-PSD şi antiguvernamentale. Astfel s-a ajuns ca persoane violenţe, pornite pe distrugere, să se simtă îndreptăţite la excese, atât în mesajele publice cât şi în comportament şi atitudine şi să deturneze şi să confişte, pentru interesele lor obscure, manifestaţiile de stradă. Psihoza colectivă, de ostilitate maximă, a fost întreţinută de preşedintele Iohannis inclusiv legitimarea înjurăturilor triviale antiPSD, pe care le-a calificat, absurd, drept opinie politică justificată.

În faţa agresivităţii şi a violenţei unui protest ilegal, cu atacarea nejustificată a forţelor de ordine, cu incendieri, cu distrugeri şi care avea drept scop ocuparea clădirii Guvernului, preşedintele Iohannis, în loc să apere legea şi ordinea constituţională, a ales, spune PSD, să fie complicele şi susţinătorul agresorilor. Este fără precedent o astfel de conduită publică a celui mai înalt reprezentat al unui stat, ales prin vot, a cărui obligaţie esenţială este respectarea Constituţiei şi apărarea ordinii de drept”, se arată în comunicatul PSD. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net