Rate mici de vaccinare în rândul copiilor. Părinții nu-i imunizează împotriva multor boli grave

Ultima actualizare:

    Persoanele vulerabile vor fi fi vaccinate primeleFoto: Arhiva Click!
Persoanele vulerabile vor fi fi vaccinate primeleFoto: Arhiva Click!

România are rate mici de vaccinare în rândul copiilor. O spun reprezentanții Ministerului Sănătății, care arată că părinții nu-i imunizează impotriva difteriei, tetanosului, poliomielitei, tusei convulsive și ROR. Fostul ministru al Educație Daniel Funeriu a avut o reacție dură la adresa acestora.

Ministerul Sănătății încurajează părinții să colaboreze cu autoritățile medicale și medicii de familie pentru accelerarea imunizării copiilor, în cadrul Programului național de vaccinare.

“Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS Cov 2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de Covid -19.

Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnavirilor prin difterie, tetanos, poliomielita și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%.

Această vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 și 6 ani, astfel încât copii să fie pregătiți pentru intrarea in colectivitățile școlare.

De asemenea, autoritățile atarg atenția că vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.

Daniel Funeriu: ”Aștept măsuri radicale ale guvernului”

”Sunt cazuri de copii morți de tetanos pentru că s-au împuns cu un cui ruginit și pentru că au avut părinți idioți. Sau criminali. Aștept măsuri radicale ale guvernului. Politicienii care nu iau poziție puternică pe acest subiect sunt niște jeguri care sacrifică viața copiilor pentru câteva voturi ale unor dezaxați antivacciniști. Pe părinți îi îndemn să îi vaccineze doar pe copiii pe care îi vor în viață”, a transmis Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/legea-vaccinarii-obligatorii-2020-tot-ce-trebuie-sa-stii

https://www.click.ro/news/national/ce-spune-pediatrul-mihai-craiu-despre-vaccinarea-obligatorie-si-persoanele-care-cau

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net