Rata şomajului a scăzut

Ultima actualizare:

    Sute de şomeri s-au îmbrâncit la  bursa locurilor de muncă din Piteşti
Sute de şomeri s-au îmbrâncit la bursa locurilor de muncă din Piteşti

Specialiştii INS dau şi veşti bune. Rata şomajului s-a redus la sfârşitul anului trecut cu 0,2 puncte procentuale faţă de luna anterioară, la 6,5%, iar comparativ cu decembrie 2011 este în scădere cu un punct, numărul şomerilor în vârstă de 15-74 ani ajungând la 661.000 de persoane anunţă Mediafax potrivit datelor anunţate de INS

Potrivit informaţiilor furnizate de INS Rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 0,9 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 6,9% în cazul persoanelor de sex masculin şi 6,0% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,1% pentru luna decembrie 2012 (5,5% în cazul bărbaţilor şi 4,5% în cel al femeilor).

Cei mai mulţi oameni rămaşi fără slujbă sunt în vârstă de 25-74 ani şi reprezintă 71,8% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna decembrie 2012.

Datele se referă la şomajul definit de Biroul Internaţional al Muncii (BIM). Potrivit acestuia, şomerii sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan trei criterii: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, respectiv au căutat activ un loc de muncă în decursul ultimelor patru săptămâni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net