Răsturnare de situaţie! Adrian Iovan nu era la manşa avionului prăbuşit în Apuseni

CLIIMA20140121_0017_1.jpg

Adrian Iovan (Arhiva Click!)

Ancheta în cazul accidentului din Apuseni, în urma căruia Adrian Iovan şi Aura Ion şi-au pierdut viaţa, a lua o nouă întorsătură. Conform unor noi informaţii, la manşă nu se afla Adrian Iovan, ci copilotul Răzvan Petrescu.

Potrivit România TV, copilotul era la manşă în momentul producerii accidentului, aşa cum a declarat chiar el în faţa procurilor. Mai mult, medicii aflaţi în avion au încercat să îl mute pe Adrian Iovan la locul său după ce avionul s-a prăbuşit, dar nu au putut pentru că pilotul era blocat între fiarele aeronavei.

Răzvan Petrescu a mai spus că avionul ar fi fost pe automat, iar cei doi au făcut schimbul fără să fie anunţat turnul de control Romatsa.

Dacă se va stabili că a fost vorba de o eroare umană, copilotul ar putea fi tras la răspundere.

Expertul în aviaţie Sorin Stoicescu a declarat, pentru România TV, că nu a s-a încălcat nicio regulă: "Nu e ceva grav, nu se încalcă anumite reguli, Iovan putea să treacă oricând la manşă. În acel zbor se făcea şi antrenament pentru copilot. Romatsa nu trebuia să ştie".

În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniţi, pe lângă copilotul Răzvan Petrescu, şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş.

Primele mărturii ale copilotului Răzvan Petrescu: «M-am târât prin zăpadă, mi-era frică de o explozie»

FOTO Acesta este avionul în care a murit Adrian Iovan. Scena tragediei e dezolantă: «Se aud lupii»

CLIIMA20140121_0028_1.jpg

Epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni

Loading...