A răspuns corect la test, dar a fost respinsă la Academia de Poliție! Marcel Vela a ajutat-o

Ultima actualizare:

    Marcel Vela a trimis Corpul de Control și a rezolvat situația Andreei. Fata intrase în depresie din cauza celor întâmplatefoto: Facebook / colaj Click!
Marcel Vela a trimis Corpul de Control și a rezolvat situația Andreei. Fata intrase în depresie din cauza celor întâmplatefoto: Facebook / colaj Click!

În septembrie 2019, Andreea Lucia Popescu a dat examenul de admitere la Academia de Poliție, dar, dintr-o greșeală, a fost declarată respinsă, deși răspunsese corect la testul grilă. De atunci, viața tinerei s-a transformat într-un coșmar, cu ședințe la psiholog, dezamăgire cruntă și depresie. După multe demersuri și sesizări, povestea fetei din București a ajuns pe masa ministrului de Interne, iar acesta a trimis Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne la Academie, care a și constatat nedreptatea, iar Andreea Popescu a fost primită în anul I.

Imediat după ce a fost declarată respinsă, Andreea a făcut contestație, întrucât știa că a răspuns corect la testul grilă. Greșeala ei fusese că nu încadrase semnul făcut cu pixul chiar în căsuță, ci îl pusese un pic în exteriorul ei. Comisia i-a acordat câștig de cauză, însă fericirea tinerei a fost curmată din nou, căci cei din comisie s-au răzgândit, iar în dreptul numelui ei a apărut din nou "respins".

Cazul ei a ajuns la ministrul de Interne, care a trimis Corpul de Control la Academie și a constatat neregulile comise in cazul bucureștencei. Din fericire, în preajma Zilei Unirii, Andreea a fost înrolată în anul I.

Iată povestea Andreei, spusă chiar de ministrul Marcel Vela

"Văzând în această seară mapa de lucru și gândindu-mă la cele de mai sus, mi-am amintit de o foaie ce exprima în cuvinte strigătul disperat al unei mame. Aici se afla povestea Andreei.

Cine este Andreea? Este o tânără care nu a renunțat la visurile ei și care a înțeles că viața te forțează uneori să-ți depășești limitele, chiar dacă asta înseamnă să nu te încadrezi într-un șablon."

Andreea intrase în depresie

"Așa cum vă spuneam, într-o seară, în mapă se regăsea sesizarea unei mame disperate că fiica ei a ajuns să facă terapie la psiholog, fiind în depresie, după ce în septembrie anul trecut, la examenul de admitere în Academia de Poliţie, deși a răspuns corect la examen, ea a fost respinsă. Motivul a fost acela că, răspunsurile, deși corecte… vorbim despre un test grilă, Andreea a depășit “căsuța” în care trebuia să se încadreze. Nu a făcut un semn perfect încadrat în chenar!

Nu a renunțat! A contestat corectarea lucrării şi a fost declarată admisă printr-o decizie comunicată oficial de către Academie. După ce s-a bucurat că i s-a dat dreptate, comisia de contestaţie s-a răzgândit într-un mod incorect şi neregulamentar (așa cum a constatat Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne) declarând-o din nou respinsă.Nu aveam în minte decât un singur gând: Dacă s-a făcut o nedreptate, cum poate acest copil să piardă un an din viață din cauza unor greșeli ce nu îi aparțineau?Am luat decizia imediată de a repara o nedreptate și, nu întâmplător, în preajma Zilei Unirii, a devenit studentă în anul I la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.Andreea este un exemplu pentru noi toți, dar mai ales, ea este imaginea viitorului. Pentru tinerii de astăzi și de mâine nu există o persoană dintr-o funcție prea înaltă la care ei să nu poată să ajungă. Cu toții avem telefon, mesagerie, adrese de e-mail și, nu în ultimul rând, Facebook-ul (unde suntem cu toții foarte conectați)", a scris ministrul Vela pe pagina lui de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net