Raport: lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva e plin de defecte

Ultima actualizare:

    Autostrada trece peste râul Mureș Foto: adevarul.ro
Autostrada trece peste râul Mureș Foto: adevarul.ro

Ar fi trebuit inaugurat la începutul lunii august! Soarta Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, deși finalizat, a rămas incertă.

Între timp, a apărut raportul expertizei tehnice, realizată de Institutul de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale şi Aeriene (IPTANA), scrie adevarul.ro. Raportul specialiștilor relevă că unele lucrări de pe cei 21 de kilometri de autostradă nu sunt finalizate și au defecte.

Iată numai câteva dintre deficiențe: nerepararea tuturor fisurilor; infiltraţii la suprastructură; lipsa ţevilor PVC pentru instalaţii la unele pasaje; lipsa benzii de arbuşti şi a dâmbului de pământ la margine. Cei de la firmele spaniole de construcții nu s-au înţeles cu reprezentanţii Companiei Naţionale a Infrastructurii Rutiere şi cu fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, asupra garanţiei investiţiei.

De asemenea, spaniolii au fost acuzaţi că au efectuat lucrări de slabă calitate, astfel că autostrada nu poate fi recepţionată. Lotul 3 se întinde între Ilia şi Holdea, iar investiția a fost estimată inițial la 580 de milioane de lei fără TVA. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net