Raport bombă despre pensionari. Sunt 17 vârstnici la 10 salariaţi

Ultima actualizare:

    În prezent, sunt 5,27 de milioane de pensionari în țara noastră
În prezent, sunt 5,27 de milioane de pensionari în țara noastră

Situația pensionari-salariați este dezastruoasă. Sunt zone în care 10 angajați sunțin 17 bătrâni. Asta în condițiile în care Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că numărul de pensionari a scăzut în ultimul an.

Numărul pensionarilor din România a ajuns la 5,27 milioane în primul trimestru, în scădere cu 16.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate astăzi de INS.

Raportul dintre numărul de pensionari şi cel de salariaţi a fost de aproape 1 la 1, ceea ce înseamnă că un angajat activ susţine un pensionar.

Datele variază, însă, de la un judeţ la altul.

În timp ce în Bucureşti sunt cinci pensionari la zece salariaţi, în judeţul Teleorman raportul este de 17 vârstnici la zece salariaţi.

Cea mai mică pensie: 748 de lei

Tot din datele INS aflăm că pensia medie a crescut cu 5,4%, la 942 de lei.

Cea mai mică pensie o primește un girgiuvean și este de 748 de lei, cu o diferenţă de peste 400 de lei faţă de pensia maximă, primită de persoanele din Bucureşti, care se ridică la 1.179 de lei. La nivel naţional, pensia medie lunară a fost de 942 lei, mai mare cu 5,4% faţă de trimestrul precedent, iar pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 930 de lei.

Totodată, 563.100 de bătrâni trăiesc de indemnizația socială, de 400 de lei.

Cei mai mulți, pensionați pentru limită de vârstă

Raportul dintre pensia medie nominala netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare şi câştigul salarial mediu net a fost de 56,4%, comparativ cu 54% în trimestrul precedent.

Numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (74,6%), în timp ce persoanele care s-au pensionat anticipat sau anticipat parţial au reprezentat 2%.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net