Raed Arafat vrea să interzică şi dispozitivele care încălzesc tutunul în spaţiile publice

Ultima actualizare:

    foto: Adevărul
foto: Adevărul

Secretarul de Stat Raed nu vede deloc cu ochi buni folosirea ţigărilor electronice sau a dispozitivelor care încălzesc tutunul, în spaţiile publice. Oficialul îşi susţine opinia citând un studiu prezentat de postul de televiziune CNN potrivit căruia, în perioada 2011 - 2015, s-a înregistrat o creştere de 900 la sută a utilizării ţigărilor electronice de către adolescenţi, în licee.

Raed Arafat a publicat, luni, pe Facebook un mesaj în care vorbeşte despre necesitatea impunerii de restricţii pentru ţigările electronice şi dispozitivele care încălzesc tutunul. Mesajul este însoţit de un articol CNN care vorbeşte despre o creştere cu 900 la sută a utilizării ţigărilor electronice printre elevi, în şcoli. 

"900% creştere în utilizarea ţigărilor electronice în şcoli, în perioada 2011-2015. Un răspuns clar la cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor şi nu influenţează adolescenţii.


    Componentele lichidelor folosite pentru țigaretele electronice irită căile respiratorii
Componentele lichidelor folosite pentru țigaretele electronice irită căile respiratorii

Vorbim de ţigările electornice care se află pe piaţă mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul. Urmează să vedem în viitor şi impactul noilor dispozitive intrate pe piaţă recent. Este clar că trebuie acţionat urgent prin interdicţia promovării şi a utilizării în spaţiile publice aplicând reguli similare celor aplicabile ţigărilor clasice pentru toate aceste dispozitive!”, a notat Raed Arafat pe contul personal de Facebook.

Nu este pentru prima dată când Raed Arafat critică publicitatea la țigările electronice. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne acuză dur modul agresiv de promovare al acestui tip de fumat, care “este prezentat, în mod tendențios, ca fiind mai puțin dăunător sănătății dacă acesta se face utilizând noile tehnologii promovate".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net