Raed Arafat: ”Starea de alertă va continua. După sărbători este posibil să avem din nou creştere”

Ultima actualizare:

    Raed Arafat susține că starea de alertă va fi prelungităfoto: Inquam Photos
Raed Arafat susține că starea de alertă va fi prelungităfoto: Inquam Photos

Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă seară, că după sărbători este posibil ca numărul de cazuri noi de Covid-19 să crească, având în vedere că o parte a populaţiei nu a respectat măsurile de protecţie şi recomandările pentru această perioadă. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a estimat că starea de alertă se va prelungi.

”Vaccinul este o lumină la capătul tunelului, dar încă mai avem mult de mers până să ajungem la final”, a afirmat şeful DSU, care a precizat totodată că starea de alertă cel mai probabil va fi prelungită.

”Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creştere, acum depinde această creştere cât de mare şi cât de abruptă este. Am trecut printr-o perioadă în care sistemul sanitar a fost sub o presiune foarte importantă, mai ales la nivelul sectorului de terapie intensivă, sectorul de urgenţă”, a declarat, sâmbătă seară, la Digi 24, Raed Arafat, citat de News.ro

Acesta a precizat că ne aflăm pe un platou, iar scăderea înregistrată în ultima perioadă a fost mică. 

”Oricând putem să vedem că se schimbă şi începe din nou să crească. Mai ales că, chiar dacă am avut ceva scăderi, acum suntem la un platou, nu mai avem o scădere. E probabil să vedem o creştere după perioada sărbătorilor, mai ales din partea celor care nu au respectat recomandările”, a mai declarat Arafat. 

Arafat: ”Nu s-a discutat nimic de noi restricţii, de lockdown generalizat”

Începerea vaccinării nu este egal cu finalizarea problemei sau terminarea problemei şi începerea unei relaxări şi a unei reveniri la normalitate. Începerea vaccinării înseamnă începutul unui drum care va dura câteva luni până la a avea efectul scontat şi până când vom vedea că un număr semnificativ de persoane s-a vaccinat. (...) Vaccinul este o lumină la capătul tunelului, dar încă mai avem  mult de mers până să ajungem la final”, a precizat şeful DSU. 

Întrebat despre starea de alertă, Arafat a declarat: ”Eu sunt convins că starea de alertă va continua. Oricum urmează să se discute acest lucru (...) nu cred că am trecut de momentul în care este nevoie de această stare şi să renunţăm la ea”. 

În schimb, Arafat a menţionat că nu s-a discutat despre noi restricţii: ”Nu s-a discutat nimic de noi restricţii, de lockdown generalizat nu se discută. Vor fi luate măsuri zonele cum s-au luat până acum”. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net