Raed Arafat: „Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situaţie bună. Oricând poate să se schimbe”

Ultima actualizare:

    Raed Arafat, Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de UrgențăSursă foto: Inquam Photos/George Călin
Raed Arafat, Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de UrgențăSursă foto: Inquam Photos/George Călin

Şeful DSU, Raed Arafat, afirmă, joi seară, că pandemia nu a trecut, chiar dacă momentan suntem „într-o situaţie bună”. Arafat atrage atenţia că „oricând poate să se schimbe” situaţia actuală, iar vaccinarea este singura soluţie pentru a pune capăt pandemiei.

 Întrebat când vom reveni cu totul la normalitatea de dinaintea pandemiei, Arafat a precizat că am putea atinge acest deziderat când vom atinge 60% -70% rată de vaccinare.

Raed Arafat, despre situația actuală a pandemiei

Raed Arafat a fost întrebat, joi seară, la Antena 3, când ne întoarcem la normalitatea de dinainte de pandemie şi a afirmat: „Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat.

Şi aici insist că nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. Îmi pare rău că sunt lucruri care poate că unii spun că mergem la relaxare, că a trecut pandemia. Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situaţie bună. Oricând poate să se schimbe. La toamnă să vedem că începe să crească”. Şeful DSU afirmă că „vaccinarea este obligatorie şi extrem de necesară”.

„Cu cât acceptăm, ne vaccinăm şi avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem mai aproape de normalitate şi ne putem întoarce la normalitatea în care să nu purtăm mască nici în spaţiile închise şi să nu ne mai uităm la aspectele cu distanţele şi cu toate aceste aspecte.

Dar trebuie să mergem mai departe pe campania de vaccinare, care este, la acest moment, poate cel mai important act care se întâmplă în combaterea pandemiei. Vaccinarea... obligatorie pentru cine doreşte, nu înseamnă că luăm oamenii şi îi obligăm. Obligatorie pentru a ieşi către situaţia de normalitate”, a mai afirmat şeful DSU, potrivit news.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, mai multe etape ale relaxării măsurilor, prima urmând a începe din 15 mai când se va renunţa la purtarea măştii în spaţiile deschise şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net