Raed Arafat merge în Republica Moldova: «Pilotul decide dacă decolează»

Ultima actualizare:

    Raed Arafat
Raed Arafat

Un elicopter SMURD înmatriculat în Iași a dispărut de pe radar în Republica Moldova, joi, 2 iunie. Presa de peste Prut a transmis că elicopterul s-a prăbușit în raionul Cantemir, toate persoanele de la bord pierzându-și viața. Elicopterul SMURD plecase la Cahul să preia un cetăţean cu accident vascular cerebral, intubat şi ventilat mecanic, care trebuia transportat într-un spital din Chişinău, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, doctorul Bogdan Opriţa.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, nu este în țară, dar își va întrerupe programul pentru a merge degrabă în Republica Moldova, a spus acesta printr-o intervenție telefonică la DIGI24.

Elicopterul a fost complet distrus
Elicopterul a fost complet distrus

"Este decizia pilotului dacă decolează sau nu, în baza informațiilor pe care le primește, inclusiv analiza meteo. Medicul decide doar oportunitatea de zbor din punct de vedere medical, dar pilotul ia decizia de zbor. Eu știu că au fost anunțate familiile victimelor. Vor pleca specialiști din România spre Republica Moldova, dar și reprezentanți ai Procuraturii. Sunt plecat în acest moment la întâlnirea şefilor Departamentelor de Protecție Civilă din Europa. Voi întrerupe totul şi voi merge în Republica Moldova, la locul tragediei. Ancheta se execută în Republica Moldova, cu sprijinul României", a declarat Raed Arafat.

Misiunea de joi era a 20-a de acest tip și făcea parte din Protocolul dintre Republica Moldova și România, ce privește sprijinirea misiunilor de acest tip.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net