Raed Arafat, după incendiul de la Constanța în care o femeie a murit, după ce s-a aruncat de la balcon: „Colegii care au făcut analiza vor veni cu rezultate”

Ultima actualizare:
arafat caseta mediafax foto alexandru dobre jpeg

Şeful Departamentului Pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că în cursul zilei de joi vor fi prezentate primele concluzii ale anchetei Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în cazul de la Constanţa, acolo unde o femeie a murit sărind de la etajul şase după ce apartamentul său fusese cuprins de flăcări.

O femeie a murit în data de 16 februarie, după ce a căzut de la balconul unui bloc, situat pe bulevardul Mamaia din Constanța, încercând să scape dintr-un incendiu din apartamentul său. În aceeași zi, ISU a susținut că autoscara a venit după două minute de la momentul tragediei, după ce au fost aspru mustrați și trași la răspundere de cetățeni, în urma incidentului.

Șeful ISU Dobrogea, Mihail-Cristian Amarandei, a admis, o zi mai târziu, că autospeciala a ajuns cu 14 minute mai târziu decât s-a declarat inițial. În urma tragediei, ministrul de interne Lucian Bode a declarat există  „patru perne pneumatice la nivel naţional”, că a cerut DSU să facă achiziții, iar „Raed Arafat va da explicații publice”.

Arafat a menţionat că numărul de autoscări aflate în dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a crescut în ultimii trei ani, menţionând că autoscara defectă de la Constanţa, care era în apropierea locului incendiului, era cumpărată din anii 2010-2012, dar nu s-au solicitat fonduri pentru a fi reparată, informează news.ro.

El a precizat, de asemenea, că situaţia autoscărilor la nivel naţional a fost îmbunătăţită în ultimii ani. „Dacă luăm situaţia de acum trei ani eram cu patru judeţe fără nicio autoscară, eram cu vreo 12-14 autoscări cumpărate după anul 2010 şi restul erau autoscări care erau din anii '70 şi '80. (..)

Din 2017 până acum au intrat în dotarea inspectoratelor peste 80 de autoscări noi. Nu sunt judeţe fără autoscări, sunt localităţi fără autoscări care mai deţin autoscările vechi funcţionale.

Mai vin 18 platforme de salvare de la înălţime care sunt în curs de achiziţie de la IGSU, e finalizată din ce ştiu licitaţia. E un acord cadru mai mare, acum sunt fonduri pentru 18. O să putem vorbi în următoare perioadă de peste 135-140 de autoscări, autoplatforme de salvare luate după anul 2010”, a transmis şeful DSU. Arafat a menţionat că primele rezultatele ale anchetei de la Constanţa vor fi prezentate în cursul zilei de joi. 

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net