Raed Arafat, declarații după incidentul de la "Victor Babeș": "Nu putem să negăm că sistemul a salvat multe vieți"

Ultima actualizare:

    Raed Arafat, Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de UrgențăSursă foto: Inquam Photos/George Călin
Raed Arafat, Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de UrgențăSursă foto: Inquam Photos/George Călin

După incidentul care a avut loc la Spitalul Victor Babeș, Secretarul de Stat, Raed Arafat a oferit o scurtă declarație. Potrivit lui, au existat câteva tragedii în această perioadă, dar nu se poate spune că sunt evenimente repetitive.

Vineri seară, trei pacienți internați la Spitalul "Victor Babeș" au murit din cauza unei defecțiuni prezente la TIR-ul ATI, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen. La scurt timp după incidentul tragic, Raed Arafat a oferit o declarație de presă. 

”La numărul pacienţilor care au fost trataţi eu nu ştiu de incidente care să fie atât de repetitive. Într-adevăr, am avut tragedii, am avut Piatra Neamţ, am avut Balş, am avut situaţii cu care ne-am confruntat, dar în acelaşi timp nu putem să negăm că sistemul a salvat foarte vieţi. Şi la mortalitate, totuşi, cred că sistemul a făcut faţă foarte bine. La sistemul pe care îl avem şi aveam, modul în care România a făcut faţă la limită este un mod care este foarte hai să zicem acceptabil pentru nivelul sistemului, pentru infrastructura care este în sistemul, pentru condiţiile în care este sistemul. Totuşi, România a făcut toate eforturile posibile ca să poată să treacă cât mai corect din  păcate decese de covid au avut loc  şi în alte ţări”, a declarat, luni seară, Raed Arafat.

Potrivit acestuia, ”incidente au avut loc pentru că, în momentul în care ai sistemul sub presiune, pragul în care apar incidente scade pentru că sistemul este sub presiune, pentru că este întins la maximum sistemul şi asta nu este numai la noi, este peste tot”.

Acesta a făcut apel către români să nu se prezinte prea târziu la spital, în cazul în care sunt infectaţi cu noul coronavirus şi starea de sănătate li se degradează.

”Sistemul este  întins la maxim, încercăm să ajutăm pe toţi, însă greşeala cea mai mare este să stai acasă, să ai boala asta şi să aştepţi până nu mai poţi respira să vii la spital că atunci într-adevăr singurul lor de care ai nevoie este terapia intensivă. Dacă ai veni la spital mai devreme, ai primi medicamentele mai devreme, ai fi îngrijit mai devreme şi poate ai evita să ajungi la terapie intensivă. Aşa că sfatul meu este ca în continuare, dacă sunt pozitivi şi au orice simptom că nu respiră bine, că ceva nu merge bine, trebuie să consulte medicul  şi dacă e nevoie, internaţi”, a mai declarat Raed Arafat.

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net