Raed Arafat avertizează: „Valul doi al pandemiei nu va fi unul uşor şi nu va trece rapid”

raed-arafat.jpg

Raed Arafat, Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, nu este atât de optimist cu privire la desfășurarea valului cu numărul doi al pandemiei de coronavirus, explicând că acesta „nu va fi unul ușor și nu va trece rapid”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, vineri, 16 octombrie, cu ocazia unui eveniment de recepţie a unor materiale sanitare destinate secţiilor de terapie intensivă, că se poate observa că valul doi al pandemiei de COVID-19 „nu va fi unul uşor şi nu va fi unul care va trece rapid”.

Raed Arafat a precizat că gravitatea valului doi al pandemiei de COVID-19 va depinde și de reacţia oamenilor privind respectarea restricţiilor impuse de lege, potrivit Agerpres.

Raed Arafat, despre valul doi al pandemiei

„Cât de greu va fi valul doi, depinde de noi dacă reuşim să stopăm creşterea, să păstrăm un platou, să începem o descreştere care durează, clar că putem ţine situaţia sub control, cum am ţinut-o în primul val”, a spus Arafat.

Arafat a explicat că, dacă nu se respectă regulile, atunci „s-ar putea ca lupta să fie mult mai grea şi pe o durată chiar mai lungă”. „Sunt ţări care se confruntă cu situaţii dramatice sau care s-au confruntat cu situaţii dramatice şi observăm acum că valul doi nu va fi unul uşor şi nu va fi unul care va trece rapid”, a adăugat acesta.

Statul Qatar a donat României materiale sanitare ce constau în 25 de monitoare şi 75 de injectomate, indispensabile în vederea îngrijirii şi monitorizării pacienţilor aflaţi în stare gravă, ca urmare a infectării cu coronavirus.

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5