Raed Arafat: "În acest moment există riscul unei creşteri continue şi să apară mai multe focare”

Ultima actualizare:

    Raed Arafat a spune că trebuie să ne protejămfoto: captură video Digi24
Raed Arafat a spune că trebuie să ne protejămfoto: captură video Digi24

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, spune că în acest moment există riscul unei creșteri continue a numărului de infecții. De asemena, pot apărea mai multe focare.

"La acest moment într-o creştere pe care o vedem. Acum suntem la 340, 320 de cazuri. Această cifră ne arată că totuşi situaţia nu este stabilă şi am mai zis acest lucru, e prea devreme să spunem că va fi un val care va creşte continuu. Trebuie să urmărim câteva zile, să vedem care este creşterea, dar semnalele, calculele pe care le au unii experţi care ne fac modelări pe situaţie nu sunt optimiste deloc. La acest moment este risc să vedem o creştere continuă şi să avem o răspândire din nou în comunitate, să apară mai multe focare, pentru că, din păcate, lumea nu mai respectă unele reguli.", a spus Raed Arafat la Observator.

Totodată, șeful DSU a îndemnat populaţia să nu asculte pe nimeni care spune că nu există coronavirus şi să respecte măsurile de prevenţie.

”Ce avem noi în cadrul stării de alertă este suficient ca să putem manageria situaţia. În momentul în care vor trebui să fie reluate anumite măsuri şi sper să nu ajungem acolo, dar dacă va fi acest caz, atunci se discută despre starea de urgenţă. Dar, în acest moment, cu ce avem la îndemână noi continuăm să controlăm situaţia şi să coordonăm activitatea de prevenire şi reacţie şi să încercăm să controlăm cifra să nu crească, ba chiar să scadă, dacă se poate. Să nu ascultăm pe nimeni care spune că aşa ceva nu există, ba există şi în acest moment, când am relaxat situaţia, singura măsură este respectarea măsurilor de prevenire".

Potrivit datelor raportate, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică, în România s-au înregistrat 320 de cazuri noi de infecții, bilanțul total ajungând la 23.400, iar cel al deceselor la 1.484.

Citește și: 

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA Suntem în a treia zi cu peste 300 de cazuri noi

«Marcel Pavel se simte bine, dar este speriat». Detalii despre starea de sănătate a artistului

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net