Radu Mazăre, la pușcărie? Azi se dă sentința

De nouă ani se judecă dosarul în care Radu Mazăre este acuzat că a făcut o pagubă statului de 114 milioane de euro. Astăzi află dacă magistrații îl consideră vinovat și dacă va fi condamnat.

Zi importantă pentru fostul edil al orașului Constanța. Curtea de Apel Bucureşti, se va pronunța astăzi, 5 mai, în dosarul lui Radu Mazăre referitor la retrocedarea plajelor din Mamaia și Constanța.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor mari suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. 

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa, scrie news.ro.

Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să pronunţe, astăzi, 5 mai, un verdict în dosarul în care fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, este judecat în dosarul retrocedării plajelor din localitate.

În 7 aprilie, la ultimul termen al procesului, Radu Mazăre a spus că speră ca ”expunerea media” şi ”încărcătura publică a procesului maraton” să nu afecteze soluţia dată de către magistraţi. Desigur, a mai spus că este nevinovat. Atunci, instanţa a rămas în pronunţare în acest proces care durează de aproape nouă ani.

Apărătorii fostului primar ceruseră, în 3 aprilie, la Curtea de Apel Bucureşti, achitarea acestuia în dosarul plajelor retrocedate, pe motiv că retrocedările s-au făcut în baza votului dat de către reprezentanţii Consiliului Local, iar Prefectura nu a avut obiecţii în urmă votului.

Cu cinci zile înainte, procurorii DNA ceruseră Curţii de Apel Bucureşti să dea pedepse maxime pentru Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Cristian Borcea în dosarul retrocedărilor frauduloase de plaje din judeţul Constanţa, în timp ce pentru alţi inculpaţi au solicitat să se constate încetarea procesului penal pe motiv că faptele s-au prescris, în condiţiile în care acest caz se judecă de aproape nouă ani.

Loading...