Radu Mazăre, în fața judecătorilor: ”Am fost amenințat inclusiv cu copiii”

radu-mazare.jpg

radu mazare
Radu Mazăre va purta costum la cununia din închisoare
Foto: arhivă personală

Radu Mazăre este în continuare supărat pe autoritățile române pentru că l-au deranjat din sejurul prelungit în Madagascar. Fostul primar al Constanței a susținut luni, în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că statul român și cel malgaș i-au încălcat drepturile atunci când au decis extrădarea sa, fără o hotărâre judecătorească în acest sens.

Radu Mazăre a fost adus luni din Penitenciarul Rahova la instanţa supremă, pentru procesul în care a fost achitat în primă instanţă în dosarul privind construirea de locuinţe modulare grupate în campusul social "Henri Coandă" din Constanţa, scrie Agerpres, citat de Hotnews. De asemenea, Mazăre a contestat mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui în dosarul "Polaris". În ambele procese, fostul primar a contestat procedura prin care a fost extrădat din Madagascar, susţinând că s-au făcut presiuni asupra lui şi a fost adus "forţat" în România.

Radu Mazăre: ”Am fost amenințat de un ofițer de poliție”

"Nu renunţ la aplicarea principiului specialităţii, întrucât consider că mi-au fost încălcate drepturile de ambele state, atât Madagascar, cât şi România, în momentul în care am fost adus forţat în România, fără posibilitatea de a mă prezenta în faţa unei instanţe din statul Madagascar şi când am fost preluat de escorta românească, fără a exista o hotărâre a unei instanţe de extrădare. Deşi în Madagascar s-au făcut presiuni asupra mea, am fost ameninţat inclusiv cu copiii, ca să-mi dau acordul scris că doresc să renunţ la orice şi doresc să mă întorc în România, nu am făcut acest lucru. Am fost ameninţat de un ofiţer de poliţie, precum şi de un procuror", a declarat Mazăre în instanţă.

Citește și:

Cine e și cum arată iubita lui Radu Mazăre. «Fiecare zi e tristă fără el»

Cum arăta casa din Siutghiol a lui Radu Mazăre. Fostul primar ajungea cu şalupa în sufragerie!

El a mai susținut că de când am plecat din România a anunţat autorităţile unde se află şi nu a avut intenţia de a se ascunde. Avocaţii lui Mazăre au contestat legalitatea procedurii prin care fostul primar a fost adus în ţară, susţinând că decizia de extrădare nu a fost luată de o instanţă din Madagascar, ci de către un procuror.

În plus, spun avocaţii, la dosar nu există un consimţământ al lui Mazăre că acceptă să fie extrădat în România.

Radu Mazăre a fost extrădat în România pe 20 mai, el având o condamnare definitivă de 9 ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Loading...
 
 

Citește și

  • radu mazare madagascar

    După ce ministrul Justiției Ana Birchall a anunțat că procedura de extrădare în cazul lui Radu Mazăre a fost admisă în Madagascar și că vor fi puse, în regim de urgență, dispozițiile de preluare ale inculpatului, iată că fostul primar al Constanței are și prima reacție.

  • radu mazare, gabriela mazare, primar, condamnat, emisiune

    A fost o femeie puternică în Epoca de Aur! Gabriela Mazăre, mama fostului primar al Constanţei, care îşi ispăşeşte pedeapsa de 9 ani de închisoare pentru corupţie, a fost invitata lui Mihai Gâdea, miercuri, la „Sinteza zilei“, pe Antena 3. Ea a povestit cât de greu îi este să-şi vadă fiul „nevinovat“ la puşcărie.