Radu Mazăre arestat pentru mită. Edilul Constanței ajunge azi după gratii

Ultima actualizare:

    Radu Mazăre nu a scăpat de arest, deși a cerut instanței să-l cerceteze în stare de libertate
Radu Mazăre nu a scăpat de arest, deși a cerut instanței să-l cerceteze în stare de libertate

Primarul Constanței, Radu Mazăre, va ajunge azi după gratii, după ce Instanța Supremă a decis, definitiv, arestarea sa preventivă. Mazăre va fi încarcerat cel puțin 30 de zile, în dosarul în care e acuzat de luare de mită de la firme pe care le-a sprijinit să obțină autorizații și să câștige o licitație publică.

Prin decizia de azi, judecătorii Înaltei Curți au admis cererea procurorilor de cercetare a lui Mazăre în stare de arest preventiv. Anterior, edilul ceruse eliberarea din arest și cercetarea în stare de libertate în dosarul în care e acuzat de luare de mită în valoare de 9 milioane de euro. Magistrații au emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Mazăre și al omului de afaceri Sorin Strutinsky. Cel din urmă se află déjà în arest, într-un alt dosar.

Primarul municipiului Constanţa a fost reţinut pentru 24 de ore, în 16 martie, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru trei fapte de luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese (două infracţiuni), potrivit unui comunicat. De asemenea, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv în altă cauză, cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net