Radu Mazăre, achitat în dosarul vânzării subevaluate a Palatului Regal și a Cazionului din Mamaia. Monumentele, pierdute definitiv

Ultima actualizare:

    Palatul Regal din MamaiaFoto: adevarul.ro
Palatul Regal din MamaiaFoto: adevarul.ro

Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia au fost pierdute definitiv prin sentinţa Curții de Apel Constanța! Instanța l-a achitat pe fostul primar Radu Mazăre pentru vânzarea subevaluată a terenurilor pe care se află cele două monumente din staţiunea Mamaia.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost achitat definitiv în dosarul în care acesta era judecat şi condamnat la şase ani şi jumătate în primă instanţă pentru vânzarea subevaluată a două terenuri din centrul staţiunii Mamaia, pe care se află două monumente: Club Castel, al familiei regale, şi Cazino, construcţie-emblemă inaugurată de Regele Carol al II-lea. Magistrații care au decis sunt preşedintele Marius Cristian Epure şi Adriana Ispas, scrie adevarul.ro.

Prejudiciul se ridică la peste 4 milioane de euro

Conform rechizitoriului procurorilor, în anul 2004, fostul primar a vândut firmei Light System SRL 15.465,91 metri pătraţi de teren aferent Palatului Reginei Maria cu doar 23, 56 de euro/mp, paguba ridicându-se la suma de 1.104.884,16 euro. În acelaşi dosar, Radu Mazăre a mai fost trimis în judecată pentru vânzarea, în 2007, a două terenuri aferente Cazinoului din Mamaia, în suprafaţă de 11.890 metri pătraţi, respectiv 502,81 metri pătraţi, tot la un preţ subevaluat, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanţa o pagubă de 2.971.420 euro.

Cazinoul din stațiunea Mamaia
Cazinoul din stațiunea Mamaia

Cele două terenuri au fost cumpărate de SC Mehmetoglu SRL, reprezentată legal de Sorina Gina Hortolomei Moscu, o apropiată a fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Terenurile respective au fost ulterior transferate societăţilor comerciale SC Bulevard SA (la data de 31.10.2007) şi SC Millenium Global Development SA (la data de 16.12.2010), reprezentate tot de către Sorina Gina Hortolomei Moscu. 

Citește mai multe amănunte din dosar în adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net