Radiografii pulmonare gratuite. Unde se întâmplă asta și cum poți beneficia

Ultima actualizare:

    Tuberculoza nu ocolește nici copiii
Tuberculoza nu ocolește nici copiii

Începând de luni, 26 martie 2018, bucureștenii se pot adresa medicilor de familie pentru eliberarea unor trimiteri în vederea efectuării de radiografii pulmonare gratuite, în cadrul a două unități medicale din Capitală.

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, a demarat o campanie de depistare a afecțiunilor pulmonare, printre care se numără și tuberculoza. Timp de trei luni, bucureștenii se pot programa la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” (telefon 021.255.54.05, int. 3161) și la Spitalul Clinic „Colțea” (telefon 021.387.43.66) pentru realizarea acestor controale preventive. Demersul are ca scop principal prevenirea îmbolnăvirii și conștientizarea riscurilor răspândirii tuberculozei, o afecțiune care este încă o problemă de sănătate publică în România. Conform primăriei, bucureștenii diagnosticați cu TBC vor fi îndrumați pentru consult de specialitate și tratament specific la Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf. Ștefan” și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”.

Dispensar TBC, înființat în Sectorul 2

24 martie a fost Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, prilej cu care autoritățile medicale și cele ale administrației publice locale au militat, la unison, pentru intensificarea măsurilor de reducere a cazurilor de îmbolnăvire. O lege a tuberculozei, aflată încă în dezbatere parlamentară, vine în ajutorul bolnavilor de TBC, actul normativ oferind soluții în ceea ce privește prevenirea și tratamentul acestei afecțiuni. O petiție online a fost demarată pentru implementarea urgentă a măsurilor de protecție socială a bolnavilor. 

Sâmbătă, 24 martie 2018, sediul Primăriei capitalei a fost iluminat în roșu, ca semnal de alarmă față de impactul devastator al tuberculozei în România.

simeon stalpnicul png

De asemenea, Parcul Cișmigiu găzduiește, vreme de o lună, o expoziție inedită – „Fețele tuberculozei, boala nu ocolește pe nimeni” – care cuprinde 12 portrete ale unor foști pacienți care luptă acum pe toate fronturile pentru eradicarea bolii și împotriva stigmatizării bolnavilor de TBC.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au anunțat că vor înființa un dispensar TBC, care va funcționa în Sectorul 2, pe Șos. Pantelimon. Unitatea medicală va avea un sediu modernizat și dotat la cele mai înalte standarde. Aici vor fi relocate dispensarele din sectoarele 1 și 2 și vor exista cabinete atât pentru copii cât și pentru adulți. Pacienții vor beneficia de servicii de imagistică și radiologie, complexe și de ultimă generație. În plus, diagnosticarea tuberculozei se va face mult mai rapid decât până acum. Acest proiect se află pe ordinea de zi a ședinței din 28 martie 2018 a Consiliului General al Municipiului București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net