Rabla pentru Electrocasnice. Când începe programul și ce aparate se încadrează

rabla-electrocasnice.jpg

masini de spalat vechi
Programul Rabla pentru Electrocasnice are un buget de 40 de milioane de lei
foto: Shutterstock

Programul Rabla pentru Electrocasnice, prin care românii îşi vor putea înlocui aparatele electrice sau electrocasnice vechi cu unele noi, va începe în 15 decembrie, având un buget de 40 de milioane de lei.

Ministrul Mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că, din 15 decembrie, românii îşi vor putea cumpăra electrocasnice şi electronice noi prin Programul Rabla pentru Electrocasnice.

Programul are un buget total de 40 de milioane de lei şi va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie, pentru cel puţin 100.000 de români.

Anul acesta, au fost introduse pe lista echipamentelor care pot fi finanţate alte patru produse: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptopuri şi tablete.

"Există o mare aşteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu faţă de anul 2018. Toţi ne ajutăm acasă de astfel de echipamente şi ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou şi modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român îşi va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi”, a declarat ministrul Mircea Fechet, conform news.ro.

Care este valoarea voucherului din programul Rabla pentru Electrocasnice

Valoarea voucherului pentru echipamentele fiananţate

- laptopuri – finanţare de 500 de lei;

- aparate de aer condiţionat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, maşini de spălat vase, cu o finanţare nerambursabilă de 400 de lei;

- tablete şi maşini de spălat rufe – finanţare nerambursabilă de 300 de lei;

- aspiratoare, cu o finanţare nerambursabilă de 200 de lei.

Un solicitant poate obţine mai multe vouchere, dar pentru produse diferite, respectiv un voucher pentru un anumit tip de produs. Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de acelaşi tip cu cel nou achiziţionat, cu două excepţii: pentru uscătoarele de rufe şi pentru maşinile de spălat vase, sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1